Είστε εδώ

Classic Cars

Κάρλος Άμπαρτ : Ο θρύλος έγινε 110 χρόνων

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι από τα πιο γνωστά σήματα στο χώρο του motorsport. O σκορπιός της Abarth. 

Της εταιρίας που ίδρυσε ο μετανάστης από την Αυστρία Κάρλος Άμπαρτ το 1949 έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη κατασκευή μικρών –προσιτών-αγωνιστικών αυτοκινήτων. 

Και τα μικρά Fiat-άκια 500 και 600 με σήμα το Σκορπιό έγιναν οι πρωταγωνιστές στις πίστες και στις αναβάσεις στις 10ετίες του ’50 και ’60, ενώ το logo Αbarth μετά την εξαγορά από τη Fiat το 1971, κυριάρχησε στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλι, αρχικά με τα 124 Spider και στη συνέχεια με τα 131 Mirafiori,όπου κορυφαίοι οδηγοί όπως Άλεν, Μίκολα, Βερίνι, Λίντμπεργκ, Παγκανέλι, Μπακέλι, Πίντο, Πιάντα κυριαρχούσαν στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου. 

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά, στο κυνήγι των ρεκόρ ο Άμπαρτ παρουσίασε μια σειρά από αεροδυναμικά οχήματα μέχρι φόρμουλες, που όλα είχαν ένα κοινό στοιχείο. 

Το πάθος του Κάρλος Άμπαρτ.  

110 ετών θα ήταν ο «μάγος» (έτσι τον φώναζαν λόγω των ικανοτήτων του στις βελτιώσεις των κινητήρων)  Κάρλος Άμπαρτ  εάν ζούσε σήμερα. 

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων το 1979, αλλά η όλη φιλοσοφία του συνεχίζεται στα μοντέλα που εξακολουθεί να κατασκευάζει η FCA με τον πιο δηλητηριώδη σκορπιό των δρόμων να στολίζει τις σιλουέτες, αυτόν του Κάρλος Άμπαρτ. 

Στο video που ακολουθεί δείτε μερικά πλάνα από τη ζωή του Κάρλος Άμπαρτ. 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.