Είστε εδώ

Classic Cars

Κάρλος Άμπαρτ : Ο θρύλος έγινε 110 χρόνων

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι από τα πιο γνωστά σήματα στο χώρο του motorsport. O σκορπιός της Abarth. 

Της εταιρίας που ίδρυσε ο μετανάστης από την Αυστρία Κάρλος Άμπαρτ το 1949 έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη κατασκευή μικρών –προσιτών-αγωνιστικών αυτοκινήτων. 

Και τα μικρά Fiat-άκια 500 και 600 με σήμα το Σκορπιό έγιναν οι πρωταγωνιστές στις πίστες και στις αναβάσεις στις 10ετίες του ’50 και ’60, ενώ το logo Αbarth μετά την εξαγορά από τη Fiat το 1971, κυριάρχησε στο παγκόσμιο στερέωμα των ράλι, αρχικά με τα 124 Spider και στη συνέχεια με τα 131 Mirafiori,όπου κορυφαίοι οδηγοί όπως Άλεν, Μίκολα, Βερίνι, Λίντμπεργκ, Παγκανέλι, Μπακέλι, Πίντο, Πιάντα κυριαρχούσαν στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου. 

Όμως δεν ήταν μόνο αυτά, στο κυνήγι των ρεκόρ ο Άμπαρτ παρουσίασε μια σειρά από αεροδυναμικά οχήματα μέχρι φόρμουλες, που όλα είχαν ένα κοινό στοιχείο. 

Το πάθος του Κάρλος Άμπαρτ.  

110 ετών θα ήταν ο «μάγος» (έτσι τον φώναζαν λόγω των ικανοτήτων του στις βελτιώσεις των κινητήρων)  Κάρλος Άμπαρτ  εάν ζούσε σήμερα. 

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων το 1979, αλλά η όλη φιλοσοφία του συνεχίζεται στα μοντέλα που εξακολουθεί να κατασκευάζει η FCA με τον πιο δηλητηριώδη σκορπιό των δρόμων να στολίζει τις σιλουέτες, αυτόν του Κάρλος Άμπαρτ. 

Στο video που ακολουθεί δείτε μερικά πλάνα από τη ζωή του Κάρλος Άμπαρτ. 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.