Είστε εδώ

Classic Cars

Ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο : Εκκίνηση από την Αθήνα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Μετά από 44 χρόνια, η εκκίνηση του θρυλικού ράλι Μόντε Κάρλο επιστρέφει στην Αθήνα.

Έτσι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 12:40 από το πάρκινγκ του «Διονύσου» με θέα την Ακρόπολη θα εκκινήσουν 24 πληρώματα (ελληνικά και διεθνή) για το 22ο Rallye Monte Carlo Historique με προορισμό την Πάτρα για επιβίβαση στο πλοίο για Ανκόνα.

Τα ιστορικά αυτά αυτοκίνητα που θα εκκινήσουν για το ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο θα τα συνοδέψουν μέχρι την Πάτρα και καθ΄ όλη τη διαδρομή ιστορικά αυτοκίνητα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να θαυμάσουν μοναδικά μοντέλα μια άλλης εποχής.

Σας συστήνουμε λοιπόν μια βόλτα μέχρι την Ακρόπολη, και στη θέα αυτών των αυτοκινήτων θυμηθείτε τι κορυφαίοι οδηγοί, παγκόσμιας κλάσης, έχουν εκκινήσει από αυτό το σημείο για το δικό «μας» ράλι Ακρόπολις, γράφοντας με χρυσά γράμματα μέρος της ιστορίας του διεθνούς motorsport.

Στον πίνακα η λίστα των πληρωμάτων που εκκινούν για το ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο από την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.