Είστε εδώ

Classic Cars

Ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο : Εκκίνηση από την Αθήνα

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Μετά από 44 χρόνια, η εκκίνηση του θρυλικού ράλι Μόντε Κάρλο επιστρέφει στην Αθήνα.

Έτσι την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 12:40 από το πάρκινγκ του «Διονύσου» με θέα την Ακρόπολη θα εκκινήσουν 24 πληρώματα (ελληνικά και διεθνή) για το 22ο Rallye Monte Carlo Historique με προορισμό την Πάτρα για επιβίβαση στο πλοίο για Ανκόνα.

Τα ιστορικά αυτά αυτοκίνητα που θα εκκινήσουν για το ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο θα τα συνοδέψουν μέχρι την Πάτρα και καθ΄ όλη τη διαδρομή ιστορικά αυτοκίνητα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να θαυμάσουν μοναδικά μοντέλα μια άλλης εποχής.

Σας συστήνουμε λοιπόν μια βόλτα μέχρι την Ακρόπολη, και στη θέα αυτών των αυτοκινήτων θυμηθείτε τι κορυφαίοι οδηγοί, παγκόσμιας κλάσης, έχουν εκκινήσει από αυτό το σημείο για το δικό «μας» ράλι Ακρόπολις, γράφοντας με χρυσά γράμματα μέρος της ιστορίας του διεθνούς motorsport.

Στον πίνακα η λίστα των πληρωμάτων που εκκινούν για το ιστορικό ράλι Μόντε Κάρλο από την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.