Είστε εδώ

Classic Cars

Ιστορικό ράλι Ισπανίας : Γύρισαν πίσω τις εποχές

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ταυτόχρονα με το ράλι Ισπανίας του WRC, διεξήχθη στις ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές και ο αντίστοιχος αγώνας για Ιστορικά αυτοκίνητα.

Το τι αυτοκίνητα είδαμε δεν περιγράφεται ενώ θα είναι ψέματα αν σας πούμε ότι δεν ζηλέψαμε.

Και πώς να μην ζηλέψουμε όταν οι δύο αυτές διοργανώσεις υπήρξαν στη χώρα μας, γέμιζαν από κόσμο τις Ειδικές Διαδρομές και σήμερα αποτελούν κομμάτι της ιστορίας.

Παρατηρούσαμε τον κόσμο πώς χάζευαν αυτές τις σιλουέτες  που πρωταγωνίστησαν στις Ειδικές Διαδρομές  του παρελθόντος  σκεφτόμενοι πόσο άδικα σβήστηκαν από τον χάρτη.

Αλλάζουν τα πράγματα και αν δεν συντονιστείς με τις εξελίξεις είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις στο τρένο.

Aς θυμηθούμε λοιπόν μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα τις δοξασμένες αυτές σιλουέτες που στα χέρια των Μουνάρι, Βάλτεγκαρντ, Αντρουέ, Ποντ, Σαλόνεν, Ρανιοτί, Μουτόν, Σάινθ, ΜακΡέι, Λιάτι, Πρεγκλιάσκο, Γκρόνχολμ, Μπερνς και πολλών άλλων κορυφαίων οδηγών  ζωγράφιζαν στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου.

Δείτε και το video από το φετινό αγώνα των ιστορικών.

Σχετικά άρθρα

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.

Toyota

Η Toyota παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα Supra, ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BMW και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα Z4.

Volkswagen Τ-Cross

Πριν από μερικούς μήνες η Volkswagen μας σύστησε το μικρότερο SUV που προστίθεται στη γκάμα της, το νέο T-Cross.

Ford

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.