Είστε εδώ

Classic Cars

Ιστορικό ράλι Ισπανίας : Γύρισαν πίσω τις εποχές

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ταυτόχρονα με το ράλι Ισπανίας του WRC, διεξήχθη στις ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές και ο αντίστοιχος αγώνας για Ιστορικά αυτοκίνητα.

Το τι αυτοκίνητα είδαμε δεν περιγράφεται ενώ θα είναι ψέματα αν σας πούμε ότι δεν ζηλέψαμε.

Και πώς να μην ζηλέψουμε όταν οι δύο αυτές διοργανώσεις υπήρξαν στη χώρα μας, γέμιζαν από κόσμο τις Ειδικές Διαδρομές και σήμερα αποτελούν κομμάτι της ιστορίας.

Παρατηρούσαμε τον κόσμο πώς χάζευαν αυτές τις σιλουέτες  που πρωταγωνίστησαν στις Ειδικές Διαδρομές  του παρελθόντος  σκεφτόμενοι πόσο άδικα σβήστηκαν από τον χάρτη.

Αλλάζουν τα πράγματα και αν δεν συντονιστείς με τις εξελίξεις είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις στο τρένο.

Aς θυμηθούμε λοιπόν μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα τις δοξασμένες αυτές σιλουέτες που στα χέρια των Μουνάρι, Βάλτεγκαρντ, Αντρουέ, Ποντ, Σαλόνεν, Ρανιοτί, Μουτόν, Σάινθ, ΜακΡέι, Λιάτι, Πρεγκλιάσκο, Γκρόνχολμ, Μπερνς και πολλών άλλων κορυφαίων οδηγών  ζωγράφιζαν στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου.

Δείτε και το video από το φετινό αγώνα των ιστορικών.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.