Είστε εδώ

Classic Cars

Ιστορικό ράλι Ισπανίας : Γύρισαν πίσω τις εποχές

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ταυτόχρονα με το ράλι Ισπανίας του WRC, διεξήχθη στις ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές και ο αντίστοιχος αγώνας για Ιστορικά αυτοκίνητα.

Το τι αυτοκίνητα είδαμε δεν περιγράφεται ενώ θα είναι ψέματα αν σας πούμε ότι δεν ζηλέψαμε.

Και πώς να μην ζηλέψουμε όταν οι δύο αυτές διοργανώσεις υπήρξαν στη χώρα μας, γέμιζαν από κόσμο τις Ειδικές Διαδρομές και σήμερα αποτελούν κομμάτι της ιστορίας.

Παρατηρούσαμε τον κόσμο πώς χάζευαν αυτές τις σιλουέτες  που πρωταγωνίστησαν στις Ειδικές Διαδρομές  του παρελθόντος  σκεφτόμενοι πόσο άδικα σβήστηκαν από τον χάρτη.

Αλλάζουν τα πράγματα και αν δεν συντονιστείς με τις εξελίξεις είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις στο τρένο.

Aς θυμηθούμε λοιπόν μέσα από το φωτογραφικό αφιέρωμα τις δοξασμένες αυτές σιλουέτες που στα χέρια των Μουνάρι, Βάλτεγκαρντ, Αντρουέ, Ποντ, Σαλόνεν, Ρανιοτί, Μουτόν, Σάινθ, ΜακΡέι, Λιάτι, Πρεγκλιάσκο, Γκρόνχολμ, Μπερνς και πολλών άλλων κορυφαίων οδηγών  ζωγράφιζαν στις Ειδικές Διαδρομές του κόσμου.

Δείτε και το video από το φετινό αγώνα των ιστορικών.

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α