Είστε εδώ

Classic Cars

Heritage HUB στο Μιραφιόρι: FIAT, Lancia και Alfa Romeo, μαζί (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Ιταλία έχει μακρά παράδοση σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο και οι τρεις κυριότεροι εκπρόσωποί της στα μοντέλα που αφορούν το ευρύ κοινό είναι οι FIAT, Lancia και Alfa Romeo, οι οποίες πλέον ανήκουν στον όμιλο FCA.

Προκειμένου να αναδείξει αυτή την παράδοση η FCA δημιούργησε ένα νέο χώρο στην περιοχή του Μιραφιόρι τον οποίο ονομάζει Heritage HUB. Στα 15.000 τ.μ. του οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν (σε λίγο καιρό που θα ξεκινήσει η λειτουργία για το κοινό) συγκεντρωμένα 250 “διαμάντια” των τριών ιστορικών ιταλικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και κάποια που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά.

Οι υπεύθυνοι του χώρου τον χαρακτηρίζουν ως “ναό του συναισθήματος και της εκπαίδευσης” ο οποίος δε θα προσφέρει την τυπική εμπειρία μουσείου. Θα υπάρχουν περιηγήσεις με ξεναγό ενώ στον κεντρικό χώρο θα υπάρχουν 8 θεματικές εκθέσεις με την κάθε μία να τονίζει διαφορετική χρονική περίοδο και διαφορετική μάρκα.

Μερικά παραδείγματα των αυτοκινήτων που θα δούμε εκεί είναι τα Alfa Romeo 8C Spider, Lancia Lambda , FIAT S61 του 1908, Lancia Aurelia B20, Lancia Stratos HF, FIAT 124 Abarth Rally, δύο πρωτότυπα της Alfa Romeo 4C που δείχνουν πώς θα μπορούσε να είναι το μοντέλο αν κυκλοφορούσε και σε έκδοση Quadrifoglio και το μονοθέσιο Lancia D50 με το οποίο ο Αλμπέρτο Ασκάρι συμμετείχε σε κάποιους αγώνες του 1954.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.