Είστε εδώ

Classic Cars

Fiera di Padova, Auto d’Epoca: Ο μαγικός κόσμος του κλασικού αυτοκινήτου

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι η μεγαλύτερη έκθεση του ιστορικού και κλασικού αυτοκινήτου που διεξάγεται στην Ευρώπη, παραδοσιακά το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε που αφορά το αυτοκίνητο μιας άλλης εποχής, θα το βρείτε εκεί. Ανταλλακτικά, αξεσουάρ, ελαστικά, και φυσικά αυτοκίνητα έτοιμα να αλλάξουν χέρια.

Στη φετινή έκθεση περισσότερα από 5.000 αυτοκίνητα «παρέλασαν» γυρίζοντας πίσω τις σελίδες του ημερολογίου.

Εκεί και η “V Team Project”, η εταιρία του δραστήριου Στέλιου Φάκαλη με τα ιστορικά Alfa Romeo Veloce, Porsche 911 και Lotus έτοιμα για αγώνες τύπου ράλι Μόντε Κάρλο με ιστορικά αυτοκίνητα, ή το Le Mans επίσης για ιστορικά, με full οργάνωση και υποστήριξη.

Φυσικά τον ευχαριστούμε για τα χρώματα του motori.gr στα πανό της “V Team Project”.

Δείτε και ένα video από προηγούμενες χρονιές καθώς από τη φετινή έκθεση δεν είναι ακόμα έτοιμο  ενώ οι φωτογραφίες μας ξεναγούν στην ατμόσφαιρα της  φετινής έκθεσης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.