Είστε εδώ

Classic Cars

Fiera di Padova, Auto d’Epoca: Ο μαγικός κόσμος του κλασικού αυτοκινήτου

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι η μεγαλύτερη έκθεση του ιστορικού και κλασικού αυτοκινήτου που διεξάγεται στην Ευρώπη, παραδοσιακά το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε που αφορά το αυτοκίνητο μιας άλλης εποχής, θα το βρείτε εκεί. Ανταλλακτικά, αξεσουάρ, ελαστικά, και φυσικά αυτοκίνητα έτοιμα να αλλάξουν χέρια.

Στη φετινή έκθεση περισσότερα από 5.000 αυτοκίνητα «παρέλασαν» γυρίζοντας πίσω τις σελίδες του ημερολογίου.

Εκεί και η “V Team Project”, η εταιρία του δραστήριου Στέλιου Φάκαλη με τα ιστορικά Alfa Romeo Veloce, Porsche 911 και Lotus έτοιμα για αγώνες τύπου ράλι Μόντε Κάρλο με ιστορικά αυτοκίνητα, ή το Le Mans επίσης για ιστορικά, με full οργάνωση και υποστήριξη.

Φυσικά τον ευχαριστούμε για τα χρώματα του motori.gr στα πανό της “V Team Project”.

Δείτε και ένα video από προηγούμενες χρονιές καθώς από τη φετινή έκθεση δεν είναι ακόμα έτοιμο  ενώ οι φωτογραφίες μας ξεναγούν στην ατμόσφαιρα της  φετινής έκθεσης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.