Είστε εδώ

Classic Cars

Fiat 500: Στο μουσείο λόγω ντιζάιν

του Γιώργου Ψαρρά

Λένε ότι η μόδα κάνει κύκλους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το εμβληματικό Fiat 500, το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια δε χαρακτηρίστηκε ποτέ «ντεμοντέ».

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά το θρυλικό Fiat 500, καθώς την πύλη του την είχε περάσει και το 2017.

Αυτή τη φορά το ιστορικό «πεντακοσαράκι» θα έχει κεντρική θέση στην Έκθεση με τίτλο «η αξία του καλού ντιζάιν» με στόχο να υμνήσει τον τομέα της σχεδίασης στο βιομηχανικό χώρο. Η εν λόγω Έκθεση θα διαρκέσει από 10 Φεβρουαρίου έως 27 Μαΐου 2019.

Από το 1957 μέχρι σήμερα το Fiat 500 αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του αξεπέραστου ιταλικού στυλ, με τη σχεδιαστική υπογραφή του Ντάντε Τζιακόζα να παραμένει ανεξίτηλη μέχρι σήμερα.  

Η ανάπτυξη φθηνών και αξιόπιστων αυτοκινήτων, όπως το Fiat 500, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να έρθει η «πολυτέλεια» των μετακινήσεων στη μεταπολεμική Ευρώπη. Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι η πρώτη γενιά του Fiat 500 που παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1975 έφερε 4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το κοινό τώρα θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά στο MoMA ένα πανέμορφο Fiat 500 F, το οποίο ήταν το δημοφιλέστερο με τη συγκεκριμένη έκδοση στην εποχή του, ενώ παράγονταν από το 1965 έως το 1972.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.