Είστε εδώ

Classic Cars

Fiat 500: Στο μουσείο λόγω ντιζάιν

του Γιώργου Ψαρρά

Λένε ότι η μόδα κάνει κύκλους, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για το εμβληματικό Fiat 500, το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια δε χαρακτηρίστηκε ποτέ «ντεμοντέ».

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά το θρυλικό Fiat 500, καθώς την πύλη του την είχε περάσει και το 2017.

Αυτή τη φορά το ιστορικό «πεντακοσαράκι» θα έχει κεντρική θέση στην Έκθεση με τίτλο «η αξία του καλού ντιζάιν» με στόχο να υμνήσει τον τομέα της σχεδίασης στο βιομηχανικό χώρο. Η εν λόγω Έκθεση θα διαρκέσει από 10 Φεβρουαρίου έως 27 Μαΐου 2019.

Από το 1957 μέχρι σήμερα το Fiat 500 αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του αξεπέραστου ιταλικού στυλ, με τη σχεδιαστική υπογραφή του Ντάντε Τζιακόζα να παραμένει ανεξίτηλη μέχρι σήμερα.  

Η ανάπτυξη φθηνών και αξιόπιστων αυτοκινήτων, όπως το Fiat 500, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να έρθει η «πολυτέλεια» των μετακινήσεων στη μεταπολεμική Ευρώπη. Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι η πρώτη γενιά του Fiat 500 που παρέμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1975 έφερε 4 εκατομμύρια πωλήσεις.

Το κοινό τώρα θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά στο MoMA ένα πανέμορφο Fiat 500 F, το οποίο ήταν το δημοφιλέστερο με τη συγκεκριμένη έκδοση στην εποχή του, ενώ παράγονταν από το 1965 έως το 1972.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.