Είστε εδώ

Classic Cars

Ferrari: Σε πλειστηριασμό σπάνιο μοντέλο

του Σωτήριου Χάλλα

Στις διάφορες δημοπρασίες που γίνονται κατά καιρούς αλλάζουν χέρια διάφορα μοντέλα τα οποία είναι σπάνια και ιδιαίτερα όμως μερικά από αυτά ξεχωρίζουν καθώς αποτελούν μοναδικά κομμάτια.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τη Ferrari 290 ΜΜ by Scaglietti του 1956 η οποία θα βγει σε δημοπρασία στις 8 Δεκεμβρίου από τον οίκο RM Sotheby’s στο πλαίσιο του The Petersen Automotive Museum Auction. Η συγκεκριμένη Ferrari αποτελεί ένα από τα μόλις τέσσερα αντίτυπα που παρήχθησαν και μάλιστα το τελευταίο ενώ φέρει τον αριθμό πλαισίου 0628. Ταυτόχρονα φέρει πιστοποίηση Ferrari Classiche που σημαίνει ότι η ιταλική μάρκα το έχει αναγνωρίσει επίσημα ως ένα από τα κλασικά της μοντέλα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πλούσια αγωνιστική ιστορία ενώ από το τιμόνι του έχουν περάσει εμβληματικοί οδηγοί όπως οι Χουάν – Μανουέλ Φάντζιο, Φιλ Χιλ, Πίτερ Κόλινς, Βόλφγκανγκ φον Τριπς, Ολιβιέ Γκεντενμπιέν, Γιουτζίνιο Καστελότ και ο Σερ Στίρλινγκ Μος. Στις αγωνιστικές της επιτυχίες είναι η δεύτερη θέση στον αγώνα Mille Miglia του 1959 με τη διαμόρφωση 860 Monza και η τέταρτη θέση στο Targa Florio στη Σικελία της ίδιας χρονιάς, μεταξύ άλλων.

Ο κινητήρας είναι ένας V12 Tipo 130 με χωρητικότητα 3.5 λίτρων με ειδικά σχεδιασμένη κυλινδροκεφαλή, μεγαλύτερες βαλβίδες και διπλά μπουζί με τη συμπίεση να φτάνει το 9:1 και την ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.