Είστε εδώ

Classic Cars

Ferrari F50 Berlinetta Prototipo : Σε πλειστηριασμό

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στις 15 Ιανουαρίου 1995 στην Αριζόνα των ΗΠΑ αυτή η one-off Ferrari F50 Berlinetta θα ακολουθήσει το δρόμο του πλειστηριασμού. 

Η Ferrari αυτή παρουσιάστηκε το 1995 (χρονιά που κατασκευάστηκε) στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και του Τόκιο, αλλά δεν πήρε ποτέ το δρόμο της παραγωγής. 

Αυτό το μοναδικό μοντέλο χρησιμοποιήθηκε από τη Ferrari σε διάφορες εκδηλώσεις και οδηγήθηκε μόνο από τέσσερις οδηγούς. 

Τρείς super star από το χώρο της Formula 1, όπως Νίκι Λάουντα, Ζαν Αλεζί και Γκέρχαρντ Μπέργκερ, καθώς και ο επίσημος δοκιμαστής της Ferrari Ντάριο Μπενούτσι.

Το αυτοκίνητο έχει «γράψει» στο κοντέρ μόνο 2.253 χλμ. και υπολογίζεται ότι η τιμή της θα ξεπεράσει τα 3.5 εκατομμύρια δολάρια.  

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.