Είστε εδώ

Classic Cars

Citroen: Το πρώτο όχημα που διέσχισε την έρημο Σαχάρα

του Γιώργου Ψαρρά

Το Δεκέμβριο του 1922 ο Αντρέ Σιτροέν αισθάνθηκε την έντονη ανάγκη να εξερευνήσει τοποθεσίες του κόσμου, όπου δεν είχαν αφήσει πότε μέχρι τότε τα αποτυπώματα τους τροχοί.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα ιδιόμορφο όχημα το ονόματι “Golden Scarab”, το οποίο προκειμένου να οργώσει την αφιλόξενη άμμο της ερήμου διέθετε εμπρός τροχούς και πίσω ερπύστριες.

Η ομάδα που ξεκίνησε για τη δύσκολη αυτή αποστολή αποτελούνταν από δέκα άντρες και ένα σκύλο, ο οποίος ονομάζονταν Μιλού, όπως ο τετράποδος φίλος του ήρωα της ομώνυμης γαλλικής σειράς κόμικς Τεντέν. 

Η Citroen στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της, αποφάσισε την αναστήλωση του ιστορικού “Golden Scarab” και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός αντιγράφου του, το οποίο θα είναι λειτουργικό και θα εμφανιστεί σε μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων.

Οι εργασίες για να επανέλθει στη ζωή το “Golden Scarab” ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016. Αφού παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Citroen στην Έκθεση “Retromobile Show” το Φεβρουάριο του 2017, προβλήθηκε στο Μουσείο Τεχνών και Χειροτεχνίας  με αφορμή το Φεστιβάλ Επιστημών, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Το αντίγραφο του “Golden Scarab” ανέλαβαν 160 σπουδαστές-μαθητές και 40 καθηγητές, οι οποίοι είχαν όλοι το ίδιο πάθος με την ομάδα που εργάστηκε πριν από 97 ολόκληρα χρόνια.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.