Είστε εδώ

Classic Cars

Citroen: Γυρίζει πίσω το χρόνο στους δρόμους του Παρισιού

του Γιώργου Ψαρρά

Άρωμα μιας άλλης εποχής θα μυρίσει στη γαλλική πρωτεύουσα, στους δρόμους της οποίας θα ξεχυθούν ιστορικά μοντέλα της Citroen.

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί μια παρέλαση διαφόρων ιστορικών οχημάτων στην πόλη του φωτός με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών διεξαγωγής του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το ραντεβού για τις ώριμες αλλά διαχρονικά γοητευτικές μεταλλικές κυρίες έχει δοθεί στην πλατεία Place de la Concorde της γαλλικής πρωτεύουσας στις 10:00 το πρωί. Το κομβόι από συλλέκτες και από τα 25 μοντέλα που εξήλθαν ειδικά για την περίσταση από το μουσείο της Citroen, θα αναχωρήσει στις 13:00 το μεσημέρι και θα περάσει από ιστορικά σημεία της πόλης, επομένως το όλο σκηνικό αναμένεται να θυμίζει καρτ-ποστάλ περασμένων δεκαετών.

Εκτιμάται ότι το «παρών» θα δώσουν συνολικά πάνω από 250 κλασσικά μοντέλα, ενώ η Citroen μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα στείλει ένα μήνυμα για ότι θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο που θα γιορτάσει έναν αιώνα ζωής.

Τα βλέμματα σίγουρα θα μαγνητίσει το Type A Torpedo του 1919, το C3 5 HP Truffle του 1924, το C4 Torpedo του 1934, το Rosalie NH του 1936, το Traction Avant 7C του 1937, το Autocar U23 του 1947 αλλά και τα πιο σύγχρονα XM Exclusive του 1998, Xsara Picasso Le robot του 1999, C4 Cactus του 2014 και C5 Aircross του 2018. 

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.