Είστε εδώ

Classic Cars

Citroen: Γυρίζει πίσω το χρόνο στους δρόμους του Παρισιού

του Γιώργου Ψαρρά

Άρωμα μιας άλλης εποχής θα μυρίσει στη γαλλική πρωτεύουσα, στους δρόμους της οποίας θα ξεχυθούν ιστορικά μοντέλα της Citroen.

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί μια παρέλαση διαφόρων ιστορικών οχημάτων στην πόλη του φωτός με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών διεξαγωγής του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το ραντεβού για τις ώριμες αλλά διαχρονικά γοητευτικές μεταλλικές κυρίες έχει δοθεί στην πλατεία Place de la Concorde της γαλλικής πρωτεύουσας στις 10:00 το πρωί. Το κομβόι από συλλέκτες και από τα 25 μοντέλα που εξήλθαν ειδικά για την περίσταση από το μουσείο της Citroen, θα αναχωρήσει στις 13:00 το μεσημέρι και θα περάσει από ιστορικά σημεία της πόλης, επομένως το όλο σκηνικό αναμένεται να θυμίζει καρτ-ποστάλ περασμένων δεκαετών.

Εκτιμάται ότι το «παρών» θα δώσουν συνολικά πάνω από 250 κλασσικά μοντέλα, ενώ η Citroen μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα στείλει ένα μήνυμα για ότι θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο που θα γιορτάσει έναν αιώνα ζωής.

Τα βλέμματα σίγουρα θα μαγνητίσει το Type A Torpedo του 1919, το C3 5 HP Truffle του 1924, το C4 Torpedo του 1934, το Rosalie NH του 1936, το Traction Avant 7C του 1937, το Autocar U23 του 1947 αλλά και τα πιο σύγχρονα XM Exclusive του 1998, Xsara Picasso Le robot του 1999, C4 Cactus του 2014 και C5 Aircross του 2018. 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.