Είστε εδώ

Classic Cars

Citroen: Γυρίζει πίσω το χρόνο στους δρόμους του Παρισιού

του Γιώργου Ψαρρά

Άρωμα μιας άλλης εποχής θα μυρίσει στη γαλλική πρωτεύουσα, στους δρόμους της οποίας θα ξεχυθούν ιστορικά μοντέλα της Citroen.

Την ερχόμενη Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί μια παρέλαση διαφόρων ιστορικών οχημάτων στην πόλη του φωτός με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών διεξαγωγής του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Το ραντεβού για τις ώριμες αλλά διαχρονικά γοητευτικές μεταλλικές κυρίες έχει δοθεί στην πλατεία Place de la Concorde της γαλλικής πρωτεύουσας στις 10:00 το πρωί. Το κομβόι από συλλέκτες και από τα 25 μοντέλα που εξήλθαν ειδικά για την περίσταση από το μουσείο της Citroen, θα αναχωρήσει στις 13:00 το μεσημέρι και θα περάσει από ιστορικά σημεία της πόλης, επομένως το όλο σκηνικό αναμένεται να θυμίζει καρτ-ποστάλ περασμένων δεκαετών.

Εκτιμάται ότι το «παρών» θα δώσουν συνολικά πάνω από 250 κλασσικά μοντέλα, ενώ η Citroen μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα στείλει ένα μήνυμα για ότι θα ακολουθήσει τον επόμενο χρόνο που θα γιορτάσει έναν αιώνα ζωής.

Τα βλέμματα σίγουρα θα μαγνητίσει το Type A Torpedo του 1919, το C3 5 HP Truffle του 1924, το C4 Torpedo του 1934, το Rosalie NH του 1936, το Traction Avant 7C του 1937, το Autocar U23 του 1947 αλλά και τα πιο σύγχρονα XM Exclusive του 1998, Xsara Picasso Le robot του 1999, C4 Cactus του 2014 και C5 Aircross του 2018. 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.