Είστε εδώ

Classic Cars

Citroen Ami 6: Ένας φίλος από τα παλιά (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από μερικές μέρες γνωρίσαμε από κοντά στο Παρίσι το νέο Citroen Ami, ένα καινοτόμο αμιγώς ηλεκτροκίνητο τετράτροχο όχημα, το οποίο δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης και είναι αρκετά προσιτό.

Αναλυτικές πληροφορίες για το νέο Ami (στα γαλλικά σημαίνει φίλος) μπορείτε να διαβάστε πατώντας εδώ. Γνωρίζετε όμως ότι το όνομα Ami δεν εμφανίζεται πρώτη φορά στη γκάμα της γαλλικής εταιρείας;

Προς το τέλος της δεκαετίας του 1950 η Citroen λάνσαρε το θρυλικό 2CV και αργότερα ακολούθησε το ID 19. Ωστόσο ανάμεσα τους δημιουργούνταν ένα κενό στη γκάμα, το οποίο έπρεπε να καλυφτεί.  Στο πλαίσιο του προγράμματος “MI”, από τα αρχικά των λέξεων intermediate model (ενδιάμεσο μοντέλο), που αργότερα μετονομάστηκε σε “M Project”, παρουσιάστηκε στις 6 Απριλίου του 1961 το νέο Ami 6.

Θεωρείται μάλιστα το πρώτο ενδιάμεσο μοντέλο στην ιστορία της Citroen. Η σχεδίαση του χαρακτηρίζεται μέχρι και σήμερα ρηξικέλευθη, καθώς από τις πόρτες και επάνω το αμάξωμα ψήλωνε αρκετά, δημιουργώντας γωνία με το πίσω sedan τμήμα, αφού το παρμπρίζ είχε αντίθετη φορά.

Οι διαστάσεις του τετράθυρου Ami 6 σε μήκος, πλάτος και ύψος ήταν 3.87 μ., 1.52 μ. και 1.49 μ. αντίστοιχα, ενώ  το βάρος του περιορίζονταν στα μόλις 640 κιλά. Στην παλέτα του υπήρχαν μόνο δυο αποχρώσεις, ωστόσο η λευκή οροφή του δημιουργούσε διχρωμία, κάτι πρωτότυπο για εκείνη την εποχή.

Τροφοδοτούνταν από κινητήρα 602 κ.εκ., απόδοσης 22 ίππων, ο οποίος συνεργάζονταν με ένα μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων που μετέδιδε την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει δε ξεπερνούσε τα 65 χλμ./ώρα. Από το 1961 μέχρι το 1969 κατασκευάστηκαν συνολικά 1.039.384 Ami 6.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.