Είστε εδώ

Classic Cars

2ο Ντουμπάι Κλάσικ ράλι : Η ιστορία διασχίζει την έρημο

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Οι αγώνες με τα κλασικά και ιστορικά αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Φυσικά από αυτές τις εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν μερικές σιλουέτες οι οποίες αποτελούν μέρος της παγκόσμιας ιστορίας της αυτοκίνησης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Ντουμπάι.

30 λοιπόν αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής από τις ΗΠΑ, Ευρώπη και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συγκεντρώθηκαν στο 2ο Ντουμπάι Κλάσικ ράλι, που ξεκίνησε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Burj Khalifa με το ύψος του να ξεπερνάει τα 800 μ.

Τα αυτοκίνητα αφού διέσχισαν μέρος της ερήμου, επέστρεψαν στο Ντουμπάι,  και στο Armani Hotel Dubai, εκεί όπου έπεσε η καρό σημαία. Εκεί έγινε και η απονομή στους νικητές, με τη Chopard, που ήταν χορηγός, να έχει κατασκευάσει 20 ρολόγια limited edition, αφιερωμένα στους φανατικούς των κλασικών αγώνων της Μέσης Ανατολής.

Σιγά τώρα που η Chopard βασικός χορηγός κλασικών αγώνων στην Ευρώπη, όπως τα Mille Miglia στην Ιταλία και το Grand Prix de Monaco Historique, θα «έμενε» εκτός τέτοιων εκδηλώσεων και μάλιστα στο Ντουμπάι..,.

Nα αναφέρουμε ότι μεταξύ των οδηγών που έλαβαν μέρος ήταν και ο νικητής του 24ωρου ΛεΜαν καθώς και του Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.