Είστε εδώ

Autobest

Volkswagen: Πήρε "πράσινο" βραβείο από τον Autobest

του Σωτήριου Χάλλα

Με το βραβείο “ECOBEST 2019” τίμησε ο δημοσιογραφικός οργανισμός Autobest τη Volkswagen, για την πρόοδο που έχει κάνει σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κυρίως την ανάπτυξη της πλατφόρμας MEB, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά.

Συγκεκριμένα, το βραβείο κατευθύνθηκε προς το ID.3 , καθώς είναι το πρώτο μοντέλο που διατίθεται εμπορικά από όσα θα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον αυτή την πλατφόρμα.

Ξεκινώντας με το ID.3, η πλατφόρμα ΜΕΒ θα βρίσκεται τα επόμενα χρόνια σε εκατομμύρια αυτοκίνητα, αφού ο σκοπός της Volkswagen είναι τα ηλεκτρικά να έχουν συνεχώς μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία έχει προχωρήσει σε συνεργασίες οι οποίες προβλέπουν ότι θα επιτρέψει τη χρήση της πλατφόρμας και από άλλους κατασκευαστές. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή από αυτές τις συνεργασίες είναι εκείνη με τη Ford.

Ουσιαστικά, το ID.3 καλείται στο μέλλον να κάνει ό,τι έκανε πριν από αρκετά χρόνια το Golf (με το οποίο έχουν παρόμοιο μέγεθος) για τη Volkswagen, δηλαδή να την καθιερώσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Σχετικά άρθρα

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που προτείνει το κάθε σωματείο για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ διάρκειας 9 μηνών μέχρι της επόμενες εκλογές της ομοσπονδονδίας.