Είστε εδώ

Autobest

Toyota: Απέσπασε το βραβείο “SAFETYBEST”

του Γιώργου Ψαρρά

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Autobest απέδωσε το σημαντικό βραβείο “SAFETYBEST” στην Toyota για το πακέτο συστημάτων ασφαλείας, με το οποίο εξοπλίζει όλη σχεδόν τη γκάμα των μοντέλων της.

Περήφανη από την πλευρά της η Toyota δηλώνει ότι το επίπεδο ασφαλείας στους δρόμους μπορεί να αυξηθεί και να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα μόνο με τον εκδημοκρατισμό των σχετικών τεχνολογιών. Ενδεικτικές είναι οι έρευνες στην Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι τα μοντέλα που εξοπλίζονται με το “Toyota Safety Sense” έχουν μειώσει κατά 50% την εμπλοκή τους σε τροχαίο ατύχημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 92% των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρίας που πωλούνται στην Ευρώπη εξοπλίζονται με το πακέτο “Toyota Safety Sense”. Αυτό περιλαμβάνει τα εξής συστήματα. Αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα ασφαλείας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, Adaptive Cruise Control (ACC) και αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

Η κριτική επιτροπή του Autobest αποτελείται από 31 καταξιωμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους, ενώ τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Γιάννης Σταυρόπουλος.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.