Είστε εδώ

Autobest

Toyota: Απέσπασε το βραβείο “SAFETYBEST”

του Γιώργου Ψαρρά

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός Autobest απέδωσε το σημαντικό βραβείο “SAFETYBEST” στην Toyota για το πακέτο συστημάτων ασφαλείας, με το οποίο εξοπλίζει όλη σχεδόν τη γκάμα των μοντέλων της.

Περήφανη από την πλευρά της η Toyota δηλώνει ότι το επίπεδο ασφαλείας στους δρόμους μπορεί να αυξηθεί και να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα μόνο με τον εκδημοκρατισμό των σχετικών τεχνολογιών. Ενδεικτικές είναι οι έρευνες στην Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι τα μοντέλα που εξοπλίζονται με το “Toyota Safety Sense” έχουν μειώσει κατά 50% την εμπλοκή τους σε τροχαίο ατύχημα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 92% των μοντέλων της ιαπωνικής εταιρίας που πωλούνται στην Ευρώπη εξοπλίζονται με το πακέτο “Toyota Safety Sense”. Αυτό περιλαμβάνει τα εξής συστήματα. Αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση απόκλισης από τη λωρίδα ασφαλείας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, Adaptive Cruise Control (ACC) και αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας.

Η κριτική επιτροπή του Autobest αποτελείται από 31 καταξιωμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους, ενώ τη χώρα μας εκπροσωπεί ο Γιάννης Σταυρόπουλος.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.

Toyota

Η Toyota παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα Supra, ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BMW και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα Z4.

Volkswagen Τ-Cross

Πριν από μερικούς μήνες η Volkswagen μας σύστησε το μικρότερο SUV που προστίθεται στη γκάμα της, το νέο T-Cross.

Ford

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.

Hyundai

Την ανάπτυξη και μελλοντική τοποθέτηση στα μοντέλα της αερόσακων που ενεργοποιούνται ανάλογα με πολλαπλές συγκρούσεις ανακοίνωσε η Hyundai.