Είστε εδώ

Autobest

Skoda: Βραβείο Autobest στην…Λάουρα

του Γιώργου Ψαρρά

Στο ράφι με τα βραβεία της η Skoda τοποθέτησε το "SMARTBEST 2019", το οποίο της απένειμε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός δημοσιογραφικός οργανισμός Autobest σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας. 

Το συγκεκριμένο βραβείο  τιμά την καλύτερη τεχνολογική καινοτομία για το 2019 στον τομέα της αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος για ένα προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών του συστήματος πολυμέσων Amundsen της Skoda, το οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δέκα υποψηφιότητες.

Ο οδηγός μπορεί απλά να πει τη φράση “Ok Λάουρα”, χωρίς να πατήσει οποιοδήποτε κουμπί ή διακόπτη και στη συνέχεια να δώσει τη φωνητική εντολή. Μπορεί για παράδειγμα να θέσει στο σύστημα πλοήγησης τον προορισμό που θα της πείτε, να σας βρει τον πλησιέστερο σταθμό καυσίμων, να αναζητήσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι στη μουσική σας λίστα ή να συντονίσει το ραδιόφωνο στον αγαπημένο σας σταθμό.

Η Λάουρα βρίσκεται ήδη μέσα στα  μοντέλα Scala, Kamiq, Superb iV, ενώ θα τη συναντήσουμε και στη νέα Octavia.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.