Είστε εδώ

Autobest

Skoda: Βραβείο Autobest στην…Λάουρα

του Γιώργου Ψαρρά

Στο ράφι με τα βραβεία της η Skoda τοποθέτησε το "SMARTBEST 2019", το οποίο της απένειμε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός δημοσιογραφικός οργανισμός Autobest σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μάιντς της Γερμανίας. 

Το συγκεκριμένο βραβείο  τιμά την καλύτερη τεχνολογική καινοτομία για το 2019 στον τομέα της αλληλεπίδρασης μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ο λόγος για ένα προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών του συστήματος πολυμέσων Amundsen της Skoda, το οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε δέκα υποψηφιότητες.

Ο οδηγός μπορεί απλά να πει τη φράση “Ok Λάουρα”, χωρίς να πατήσει οποιοδήποτε κουμπί ή διακόπτη και στη συνέχεια να δώσει τη φωνητική εντολή. Μπορεί για παράδειγμα να θέσει στο σύστημα πλοήγησης τον προορισμό που θα της πείτε, να σας βρει τον πλησιέστερο σταθμό καυσίμων, να αναζητήσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι στη μουσική σας λίστα ή να συντονίσει το ραδιόφωνο στον αγαπημένο σας σταθμό.

Η Λάουρα βρίσκεται ήδη μέσα στα  μοντέλα Scala, Kamiq, Superb iV, ενώ θα τη συναντήσουμε και στη νέα Octavia.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.