Είστε εδώ

Autobest

Οpel Tech day, εξελίσσεται το νέο Corsa : Μια μέρα στο Ρούσελχαϊμ

Στα κεντρικά της Opel όπου ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Λοχσέλερ, μας ανέλυσε την επόμενη μέρα της εταιρίας.

Το πώς θα πορευτεί η εταιρία με τα νέα μοντέλα, αρχής γενομένης με το καινούργιο Corsa που αναμένεται το 2019 (ηλεκτρικό από το 2020). Θα χρησιμοποιεί νέο πάτωμα με την όλη ανάπτυξη να κοστίζει στην εταιρία τα μισά χρήματα απ’ ότι με την GM.

Ότι από τις 9 πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η Opel μέχρι σήμερα, όλα τα καινούργια μοντέλα θα βασίζονται σε 2 πλατφόρμες, τις  CMP και EMP2  της PSA.

Για τα καινούργια ανατομικά καθίσματα, τη συνδεσιμότητα, τους νέους κινητήρες, με την υπογραφή της Opel θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Να θυμίσουμε ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας της Opel από την General Motors στον όμιλο PSA ήταν ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στο χώρο του αυτοκινήτου το 2017, καθώς με αυτή την κίνηση ο γαλλικός όμιλος έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Μετά την εξαγορά θεώρησαν ότι ο όμιλος PSA θα απορροφήσει  πλήρως την Opel και ότι θα σταματήσει να τοποθετεί το σήμα της  στα νέα μοντέλα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί σύμφωνα με τα στελέχη της ίδιας της εταιρείας οι οποίοι έκαναν τη σχετική δήλωση στο πλαίσιο  της Tech Day στο τεχνολογικό κέντρο της Opel στο Ρούσελχαϊμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, όπου περάσαμε αρκετές ώρες.

Αντίθετα, ο όμιλος PSA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει η Opel σε κάποιους τομείς ώστε να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα μοντέλα του με κυριότερο σημείο αυτό των ηλεκτρικών οχημάτων. Μην ξεχνάμε ότι η γερμανική μάρκα έχει εξελίξει σε συνεργασία με την General Motors τα Ampera και Ampera-e οπότε υπάρχει η γνώση γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμα και για τα συστήματα ενεργειακών κυψελών υδρογόνου, μία ακόμα τεχνολογία που τώρα οι Γάλλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν για να εξελίξουν τα δικά τους συστήματα πιο γρήγορα.

Εκτός από τα παραπάνω η Opel έχει εξελιγμένη γνώση και σε άλλους τομείς όπως είναι τα καθίσματα γι’ αυτό και θα αναλάβει την εξέλιξη στο 80% των μοντέλων του ομίλου PSA.

Μάλιστα αυτήν την περίοδο οι τεχνικοί στο Ρούσελχαϊμ εργάζονται πάνω σε ένα νέο κινητήρα βενζίνης 4κύλινδρο 1.6 λίτρων ο οποίος θα μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικά συστήματα.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο όπου εκεί είναι ο μεγάλος στόχος της PSA.

H αγορά της Αμερικής, καθώς η Opel τη γνωρίζει πολύ καλά ώστε να είναι έτοιμη για το μεγάλο άνοιγμα που θέλει να κάνει προς την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

 

Robert Van Ginneken,  AutoBest jury member

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.

Toyota

Η Toyota παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τη νέα Supra, ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BMW και μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τη νέα Z4.

Volkswagen Τ-Cross

Πριν από μερικούς μήνες η Volkswagen μας σύστησε το μικρότερο SUV που προστίθεται στη γκάμα της, το νέο T-Cross.

Ford

Η Ford είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.