Είστε εδώ

Autobest

Οpel Tech day, εξελίσσεται το νέο Corsa : Μια μέρα στο Ρούσελχαϊμ

Στα κεντρικά της Opel όπου ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Λοχσέλερ, μας ανέλυσε την επόμενη μέρα της εταιρίας.

Το πώς θα πορευτεί η εταιρία με τα νέα μοντέλα, αρχής γενομένης με το καινούργιο Corsa που αναμένεται το 2019 (ηλεκτρικό από το 2020). Θα χρησιμοποιεί νέο πάτωμα με την όλη ανάπτυξη να κοστίζει στην εταιρία τα μισά χρήματα απ’ ότι με την GM.

Ότι από τις 9 πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η Opel μέχρι σήμερα, όλα τα καινούργια μοντέλα θα βασίζονται σε 2 πλατφόρμες, τις  CMP και EMP2  της PSA.

Για τα καινούργια ανατομικά καθίσματα, τη συνδεσιμότητα, τους νέους κινητήρες, με την υπογραφή της Opel θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Να θυμίσουμε ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας της Opel από την General Motors στον όμιλο PSA ήταν ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στο χώρο του αυτοκινήτου το 2017, καθώς με αυτή την κίνηση ο γαλλικός όμιλος έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Μετά την εξαγορά θεώρησαν ότι ο όμιλος PSA θα απορροφήσει  πλήρως την Opel και ότι θα σταματήσει να τοποθετεί το σήμα της  στα νέα μοντέλα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί σύμφωνα με τα στελέχη της ίδιας της εταιρείας οι οποίοι έκαναν τη σχετική δήλωση στο πλαίσιο  της Tech Day στο τεχνολογικό κέντρο της Opel στο Ρούσελχαϊμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, όπου περάσαμε αρκετές ώρες.

Αντίθετα, ο όμιλος PSA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει η Opel σε κάποιους τομείς ώστε να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα μοντέλα του με κυριότερο σημείο αυτό των ηλεκτρικών οχημάτων. Μην ξεχνάμε ότι η γερμανική μάρκα έχει εξελίξει σε συνεργασία με την General Motors τα Ampera και Ampera-e οπότε υπάρχει η γνώση γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμα και για τα συστήματα ενεργειακών κυψελών υδρογόνου, μία ακόμα τεχνολογία που τώρα οι Γάλλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν για να εξελίξουν τα δικά τους συστήματα πιο γρήγορα.

Εκτός από τα παραπάνω η Opel έχει εξελιγμένη γνώση και σε άλλους τομείς όπως είναι τα καθίσματα γι’ αυτό και θα αναλάβει την εξέλιξη στο 80% των μοντέλων του ομίλου PSA.

Μάλιστα αυτήν την περίοδο οι τεχνικοί στο Ρούσελχαϊμ εργάζονται πάνω σε ένα νέο κινητήρα βενζίνης 4κύλινδρο 1.6 λίτρων ο οποίος θα μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικά συστήματα.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο όπου εκεί είναι ο μεγάλος στόχος της PSA.

H αγορά της Αμερικής, καθώς η Opel τη γνωρίζει πολύ καλά ώστε να είναι έτοιμη για το μεγάλο άνοιγμα που θέλει να κάνει προς την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

 

Robert Van Ginneken,  AutoBest jury member

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.