Είστε εδώ

Autobest

Οpel Tech day, εξελίσσεται το νέο Corsa : Μια μέρα στο Ρούσελχαϊμ

Στα κεντρικά της Opel όπου ο διευθύνων σύμβουλος Μίκαελ Λοχσέλερ, μας ανέλυσε την επόμενη μέρα της εταιρίας.

Το πώς θα πορευτεί η εταιρία με τα νέα μοντέλα, αρχής γενομένης με το καινούργιο Corsa που αναμένεται το 2019 (ηλεκτρικό από το 2020). Θα χρησιμοποιεί νέο πάτωμα με την όλη ανάπτυξη να κοστίζει στην εταιρία τα μισά χρήματα απ’ ότι με την GM.

Ότι από τις 9 πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η Opel μέχρι σήμερα, όλα τα καινούργια μοντέλα θα βασίζονται σε 2 πλατφόρμες, τις  CMP και EMP2  της PSA.

Για τα καινούργια ανατομικά καθίσματα, τη συνδεσιμότητα, τους νέους κινητήρες, με την υπογραφή της Opel θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Να θυμίσουμε ότι η αλλαγή ιδιοκτησίας της Opel από την General Motors στον όμιλο PSA ήταν ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα στο χώρο του αυτοκινήτου το 2017, καθώς με αυτή την κίνηση ο γαλλικός όμιλος έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη.

Μετά την εξαγορά θεώρησαν ότι ο όμιλος PSA θα απορροφήσει  πλήρως την Opel και ότι θα σταματήσει να τοποθετεί το σήμα της  στα νέα μοντέλα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε θα συμβεί σύμφωνα με τα στελέχη της ίδιας της εταιρείας οι οποίοι έκαναν τη σχετική δήλωση στο πλαίσιο  της Tech Day στο τεχνολογικό κέντρο της Opel στο Ρούσελχαϊμ, κοντά στη Φρανκφούρτη, όπου περάσαμε αρκετές ώρες.

Αντίθετα, ο όμιλος PSA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει η Opel σε κάποιους τομείς ώστε να εξελιχθούν και τα υπόλοιπα μοντέλα του με κυριότερο σημείο αυτό των ηλεκτρικών οχημάτων. Μην ξεχνάμε ότι η γερμανική μάρκα έχει εξελίξει σε συνεργασία με την General Motors τα Ampera και Ampera-e οπότε υπάρχει η γνώση γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμα και για τα συστήματα ενεργειακών κυψελών υδρογόνου, μία ακόμα τεχνολογία που τώρα οι Γάλλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν για να εξελίξουν τα δικά τους συστήματα πιο γρήγορα.

Εκτός από τα παραπάνω η Opel έχει εξελιγμένη γνώση και σε άλλους τομείς όπως είναι τα καθίσματα γι’ αυτό και θα αναλάβει την εξέλιξη στο 80% των μοντέλων του ομίλου PSA.

Μάλιστα αυτήν την περίοδο οι τεχνικοί στο Ρούσελχαϊμ εργάζονται πάνω σε ένα νέο κινητήρα βενζίνης 4κύλινδρο 1.6 λίτρων ο οποίος θα μπορεί να συνδυαστεί και με υβριδικά συστήματα.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο όπου εκεί είναι ο μεγάλος στόχος της PSA.

H αγορά της Αμερικής, καθώς η Opel τη γνωρίζει πολύ καλά ώστε να είναι έτοιμη για το μεγάλο άνοιγμα που θέλει να κάνει προς την απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

 

Robert Van Ginneken,  AutoBest jury member

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α