Είστε εδώ

Autobest

Mazda: Κινητήρας της βραβεύτηκε από τον Autobest

του Γιώργου Ψαρρά

Στα «χέρια» της Mazda αποφάσισε η κριτική επιτροπή του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού Autobest να παραδώσει το βραβείο "Technobest 2019".

Το εν λόγω βραβείο τιμά την πιο καινοτόμα τεχνική εξέλιξη για το 2019 και αφορά τον επαναστατικό βενζινοκινητήρα  Skyactiv-X, ενώ η απονομή του πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην πόλη  Μάιντς της Γερμανίας.

Το παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων της Σύμβουλος της Mazda Ευρώπης, Γιασουχίρο Αογιάμα, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο από την κριτική επιτροπή του Autobest για την πιο καινοτόμα τεχνική εξέλιξη του 2019. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι, κατά την άποψή μας, η εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με την τεχνολογία Skyactiv-X έχουμε φτάσει σε ένα αποφασιστικό ορόσημο που μας επιτρέπει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στη συνεχή αναζήτηση μας για τον ιδανικό κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Ο Skyactiv-X είναι ο πρώτος βενζινοκινητήρας παραγωγής στον κόσμο που ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας ενός πετρελαιοκινητήρα με ανάφλεξη μέσω συμπίεσης.

Η τεχνολογία Spark Controlled Ignition Compression (SPCCI) επιτρέπει στον κινητήρα να αλλάζει ιδανικά μεταξύ της συμβατικής καύσης και της αυτανάφλεξης με συμπίεση χρησιμοποιώντας ένα σπινθήρα για να ενεργοποιήσει και τους δύο τύπους καύσης με διαφορετικό τρόπο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που προτείνει το κάθε σωματείο για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ διάρκειας 9 μηνών μέχρι της επόμενες εκλογές της ομοσπονδονδίας.

Με τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης να έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν εξελιχθεί τα μονοθέσια στους 12 μήνες που μεσολάβησαν.

To νέο e-Racer είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Cupra, το οποίο δείχνει το «ρεύμα» που θα επικρατήσει μάλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του μέλλοντος.