Είστε εδώ

Autobest

Mazda: Κινητήρας της βραβεύτηκε από τον Autobest

του Γιώργου Ψαρρά

Στα «χέρια» της Mazda αποφάσισε η κριτική επιτροπή του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού Autobest να παραδώσει το βραβείο "Technobest 2019".

Το εν λόγω βραβείο τιμά την πιο καινοτόμα τεχνική εξέλιξη για το 2019 και αφορά τον επαναστατικό βενζινοκινητήρα  Skyactiv-X, ενώ η απονομή του πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στην πόλη  Μάιντς της Γερμανίας.

Το παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων της Σύμβουλος της Mazda Ευρώπης, Γιασουχίρο Αογιάμα, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που λαμβάνουμε αυτό το βραβείο από την κριτική επιτροπή του Autobest για την πιο καινοτόμα τεχνική εξέλιξη του 2019. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι, κατά την άποψή μας, η εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με την τεχνολογία Skyactiv-X έχουμε φτάσει σε ένα αποφασιστικό ορόσημο που μας επιτρέπει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στη συνεχή αναζήτηση μας για τον ιδανικό κινητήρα εσωτερικής καύσης».

Ο Skyactiv-X είναι ο πρώτος βενζινοκινητήρας παραγωγής στον κόσμο που ενσωματώνει τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας ενός πετρελαιοκινητήρα με ανάφλεξη μέσω συμπίεσης.

Η τεχνολογία Spark Controlled Ignition Compression (SPCCI) επιτρέπει στον κινητήρα να αλλάζει ιδανικά μεταξύ της συμβατικής καύσης και της αυτανάφλεξης με συμπίεση χρησιμοποιώντας ένα σπινθήρα για να ενεργοποιήσει και τους δύο τύπους καύσης με διαφορετικό τρόπο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Στη σκιά της πανδημίας του Covid-19 και των επιπτώσεων που έχει επιφέρει στην κοινωνική ζωή, η ανακοίνωση του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020» πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά διαδικτυακά.