Είστε εδώ

Autobest

Aυτόνομη οδήγηση: Το πρώτο συνέδριο οργανωμένο από το AutoBest

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο ανεξάρτητος δημοσιογραφικός Ευρωπαϊκός οργανισμός AutoBest διοργάνωσε συνέδριο με θέμα την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και την ηλεκτροκίνηση.

Το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας, σε συνεργασία με το Δήμο και την τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Ο τίτλος της ημερίδας ήταν «Αυτόνομη οδήγηση. Ιδανική λύση; πώς; πότε;». Ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να συγκεντρώσει ειδικούς από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εμπλέκονται στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, των συνδεδεμένων τεχνολογιών και της πράσινης προώθησης, της ηλεκτροκίνησης δηλαδή.

Το συνέδριο αυτό «κοίταξε» μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία να διερευνήσει και τις δύο ιδέες, με ή χωρίς τιμόνι και πεντάλ, αλλά και εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας σε νεοσύστατες εταιρείες και άλλες εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτές τις νέες ιδέες της αυτοκίνησης, από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις βαθιές μεταμορφώσεις.

Σημαντικές προσωπικότητες παρείχαν αξιοσημείωτες ομιλίες και παρουσιάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο Καλίν Ποπέσκου Ταρισεάνου, πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας, ο Σορίν Τσιρίτα, Δήμαρχος Βουκουρεστίου, ο Μιχάι Νταραμπάν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρουμανίας  ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ Βόλφγκανγκ Επλ, πρώην διευθυντής τεχνολογίας και ανάπτυξης στην Jaguar Land Rover - γνωστός στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ως «Δρ Q», όπως ο διάσημος χαρακτήρας από τις ταινίες James Bond.

Ο Ζαν Φιλίπ Σαλάρ, σχεδιαστής της Renault, ανέπτυξε την αυτόνομη οδήγηση από τη μεριά της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το στίγμα της Ford έδωσε ο Ατίλα Τσάμπο, πρόεδρος της εταιρίας στη Ρουμανία.  

Άλλοι βασικοί ομιλητές προέρχονταν από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telecom, την ασφαλιστική εταιρεία Groupama, τους σταθμούς γρήγορης φόρτισης και την εταιρία διαχείρισης στόλου Axionet, την Eurotax, όπου το κάθε στέλεχος ανέπτυξε την πτυχή των διαφόρων τομέων που εκπροσωπούσαν.

Το συνέδριο ήταν μια πρωτοβουλία του AutoBest, που ξεκίνησε σαν ιδέα από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, πριν ένα χρόνο,  και έχει σαν στόχο καλύτερες λύσεις σε μεγάλες πόλεις με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ήδη προγραμματίζεται η επόμενη εκδήλωση σε πόλεις με διαφορετική κουλτούρα όπως είναι η Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, με την τελική ανακοίνωση να γίνεται αργότερα.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.