Είστε εδώ

Autobest

Aυτόνομη οδήγηση: Το πρώτο συνέδριο οργανωμένο από το AutoBest

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο ανεξάρτητος δημοσιογραφικός Ευρωπαϊκός οργανισμός AutoBest διοργάνωσε συνέδριο με θέμα την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και την ηλεκτροκίνηση.

Το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας, σε συνεργασία με το Δήμο και την τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Ο τίτλος της ημερίδας ήταν «Αυτόνομη οδήγηση. Ιδανική λύση; πώς; πότε;». Ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να συγκεντρώσει ειδικούς από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εμπλέκονται στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, των συνδεδεμένων τεχνολογιών και της πράσινης προώθησης, της ηλεκτροκίνησης δηλαδή.

Το συνέδριο αυτό «κοίταξε» μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία να διερευνήσει και τις δύο ιδέες, με ή χωρίς τιμόνι και πεντάλ, αλλά και εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας σε νεοσύστατες εταιρείες και άλλες εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτές τις νέες ιδέες της αυτοκίνησης, από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις βαθιές μεταμορφώσεις.

Σημαντικές προσωπικότητες παρείχαν αξιοσημείωτες ομιλίες και παρουσιάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο Καλίν Ποπέσκου Ταρισεάνου, πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας, ο Σορίν Τσιρίτα, Δήμαρχος Βουκουρεστίου, ο Μιχάι Νταραμπάν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρουμανίας  ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ Βόλφγκανγκ Επλ, πρώην διευθυντής τεχνολογίας και ανάπτυξης στην Jaguar Land Rover - γνωστός στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ως «Δρ Q», όπως ο διάσημος χαρακτήρας από τις ταινίες James Bond.

Ο Ζαν Φιλίπ Σαλάρ, σχεδιαστής της Renault, ανέπτυξε την αυτόνομη οδήγηση από τη μεριά της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το στίγμα της Ford έδωσε ο Ατίλα Τσάμπο, πρόεδρος της εταιρίας στη Ρουμανία.  

Άλλοι βασικοί ομιλητές προέρχονταν από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telecom, την ασφαλιστική εταιρεία Groupama, τους σταθμούς γρήγορης φόρτισης και την εταιρία διαχείρισης στόλου Axionet, την Eurotax, όπου το κάθε στέλεχος ανέπτυξε την πτυχή των διαφόρων τομέων που εκπροσωπούσαν.

Το συνέδριο ήταν μια πρωτοβουλία του AutoBest, που ξεκίνησε σαν ιδέα από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, πριν ένα χρόνο,  και έχει σαν στόχο καλύτερες λύσεις σε μεγάλες πόλεις με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ήδη προγραμματίζεται η επόμενη εκδήλωση σε πόλεις με διαφορετική κουλτούρα όπως είναι η Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, με την τελική ανακοίνωση να γίνεται αργότερα.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.