Είστε εδώ

Autobest

Aυτόνομη οδήγηση: Το πρώτο συνέδριο οργανωμένο από το AutoBest

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο ανεξάρτητος δημοσιογραφικός Ευρωπαϊκός οργανισμός AutoBest διοργάνωσε συνέδριο με θέμα την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και την ηλεκτροκίνηση.

Το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρουμανίας, σε συνεργασία με το Δήμο και την τοπική Αυτοδιοίκηση.  

Ο τίτλος της ημερίδας ήταν «Αυτόνομη οδήγηση. Ιδανική λύση; πώς; πότε;». Ο κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να συγκεντρώσει ειδικούς από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που εμπλέκονται στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης, των συνδεδεμένων τεχνολογιών και της πράσινης προώθησης, της ηλεκτροκίνησης δηλαδή.

Το συνέδριο αυτό «κοίταξε» μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία να διερευνήσει και τις δύο ιδέες, με ή χωρίς τιμόνι και πεντάλ, αλλά και εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας σε νεοσύστατες εταιρείες και άλλες εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτές τις νέες ιδέες της αυτοκίνησης, από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο έως τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις βαθιές μεταμορφώσεις.

Σημαντικές προσωπικότητες παρείχαν αξιοσημείωτες ομιλίες και παρουσιάσεις. Μεταξύ αυτών ήταν ο Καλίν Ποπέσκου Ταρισεάνου, πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας, ο Σορίν Τσιρίτα, Δήμαρχος Βουκουρεστίου, ο Μιχάι Νταραμπάν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρουμανίας  ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ Βόλφγκανγκ Επλ, πρώην διευθυντής τεχνολογίας και ανάπτυξης στην Jaguar Land Rover - γνωστός στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ως «Δρ Q», όπως ο διάσημος χαρακτήρας από τις ταινίες James Bond.

Ο Ζαν Φιλίπ Σαλάρ, σχεδιαστής της Renault, ανέπτυξε την αυτόνομη οδήγηση από τη μεριά της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το στίγμα της Ford έδωσε ο Ατίλα Τσάμπο, πρόεδρος της εταιρίας στη Ρουμανία.  

Άλλοι βασικοί ομιλητές προέρχονταν από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telecom, την ασφαλιστική εταιρεία Groupama, τους σταθμούς γρήγορης φόρτισης και την εταιρία διαχείρισης στόλου Axionet, την Eurotax, όπου το κάθε στέλεχος ανέπτυξε την πτυχή των διαφόρων τομέων που εκπροσωπούσαν.

Το συνέδριο ήταν μια πρωτοβουλία του AutoBest, που ξεκίνησε σαν ιδέα από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, πριν ένα χρόνο,  και έχει σαν στόχο καλύτερες λύσεις σε μεγάλες πόλεις με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ήδη προγραμματίζεται η επόμενη εκδήλωση σε πόλεις με διαφορετική κουλτούρα όπως είναι η Κωνσταντινούπολη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, με την τελική ανακοίνωση να γίνεται αργότερα.

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.