Είστε εδώ

Autobest

AutoBest : Πριν από την κάλπη

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στις εγκαταστάσεις του ιταλικού περιοδικού Quattroruote στο Βαϊράνο της Ιταλίας, κοντά στην Παβία, οι δημοσιογράφοι - μέλη του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest οδήγησαν και έκριναν τα μοντέλα της τελικής φάσης του διαγωνισμού για το Αυτοκίνητο του 2019.

Μέσα από αυτά τα μοντέλα θα κριθεί, πάλι μέσω ψηφοφορίας, ο νικητής του  βραβείου “The Best Βuy Car of Europe in 2019” by AutoBest.

Στην πίστα περίμεναν τους δοκιμαστές - κριτές τα Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Kia Ceed, Toyota Corolla και τα δύο πολυχρηστικά Citroen Berlingo και Opel Combo (αδελφό και το Peugeot Rifter), που έχουν τύχει θερμής υποδοχής στην Ευρώπη.

Απουσίαζε το Dacia Duster, που είχε προκριθεί μεν, αλλά λίγο η υπόθεση του Κάρλος Γκον, λίγο οι αλλαγές στους κινητήρες λόγω του νέου συστήματος μέτρησης καυσαερίων WLTP, η άφιξή του ματαιώθηκε...

31 είναι οι δημοσιογράφοι - μέλη του θεσμού AutoBest που θα δώσουν την ψήφο τους, προερχόμενοι από ισάριθμα ευρωπαϊκά κράτη. Όπως είναι φανερό στη διαδικασία συμμετέχουν όλες οι μεγάλες αγορές, μαζί και η χώρα μας, την οποία έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε.

Oι χώρες που συμμετέχουν είναι: Αυστρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Κύπρος, Μάλτα, ΦΥΡΟΜ, Νορβηγία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Βρετανία, Βέλγιο και Ελλάδα.

Οι δημοσιογράφοι οδήγησαν τα αυτοκίνητα σε επαρχιακούς δρόμους, στα εθνικά δίκτυα της Ιταλίας και στην πίστα με αλλαγές πορείας, σε βρεγμένο οδόστρωμα και ακόμα σε δοκιμές αναρτήσεων και θορύβου κύλισης.

Στο περιθώριο των δοκιμών τα μέλη του AutoBest είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη των εταιρειών για τη φιλοσοφία και τους στόχους του κάθε μοντέλου, κρατήθηκαν σημειώσεις και μπήκαμε πια στην τελική φάση της αξιολόγησης.

Να αναφέρουμε τέλος ότι στον θεσμό του AutoBest συμμετέχουν μοντέλα των οποίων η τιμή δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι.

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli. 

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Στο πλαίσιο του 19ου συνεδρίου μάρκετινγκ αεροδρομίου Αθηνών, το ΔΑΑ επιβράβευσε τις αεροπορικές εταιρείες που κατέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αυξημένα ποσοστά επιβατικής κίνησης στα τακτικά δρομολόγιά τους από και προς την Α