Είστε εδώ

Autobest

AutoBest : Πριν από την κάλπη

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Στις εγκαταστάσεις του ιταλικού περιοδικού Quattroruote στο Βαϊράνο της Ιταλίας, κοντά στην Παβία, οι δημοσιογράφοι - μέλη του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού δημοσιογραφικού οργανισμού AutoBest οδήγησαν και έκριναν τα μοντέλα της τελικής φάσης του διαγωνισμού για το Αυτοκίνητο του 2019.

Μέσα από αυτά τα μοντέλα θα κριθεί, πάλι μέσω ψηφοφορίας, ο νικητής του  βραβείου “The Best Βuy Car of Europe in 2019” by AutoBest.

Στην πίστα περίμεναν τους δοκιμαστές - κριτές τα Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Kia Ceed, Toyota Corolla και τα δύο πολυχρηστικά Citroen Berlingo και Opel Combo (αδελφό και το Peugeot Rifter), που έχουν τύχει θερμής υποδοχής στην Ευρώπη.

Απουσίαζε το Dacia Duster, που είχε προκριθεί μεν, αλλά λίγο η υπόθεση του Κάρλος Γκον, λίγο οι αλλαγές στους κινητήρες λόγω του νέου συστήματος μέτρησης καυσαερίων WLTP, η άφιξή του ματαιώθηκε...

31 είναι οι δημοσιογράφοι - μέλη του θεσμού AutoBest που θα δώσουν την ψήφο τους, προερχόμενοι από ισάριθμα ευρωπαϊκά κράτη. Όπως είναι φανερό στη διαδικασία συμμετέχουν όλες οι μεγάλες αγορές, μαζί και η χώρα μας, την οποία έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε.

Oι χώρες που συμμετέχουν είναι: Αυστρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Σερβία, Κροατία, Βουλγαρία, Κύπρος, Μάλτα, ΦΥΡΟΜ, Νορβηγία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Σλοβενία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία, Βρετανία, Βέλγιο και Ελλάδα.

Οι δημοσιογράφοι οδήγησαν τα αυτοκίνητα σε επαρχιακούς δρόμους, στα εθνικά δίκτυα της Ιταλίας και στην πίστα με αλλαγές πορείας, σε βρεγμένο οδόστρωμα και ακόμα σε δοκιμές αναρτήσεων και θορύβου κύλισης.

Στο περιθώριο των δοκιμών τα μέλη του AutoBest είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη των εταιρειών για τη φιλοσοφία και τους στόχους του κάθε μοντέλου, κρατήθηκαν σημειώσεις και μπήκαμε πια στην τελική φάση της αξιολόγησης.

Να αναφέρουμε τέλος ότι στον θεσμό του AutoBest συμμετέχουν μοντέλα των οποίων η τιμή δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.