Είστε εδώ

Autobest

AutoBest awards, ManBest : To βραβείο στον Μισέλ Λόσελερ

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκόςδημοσιογραφικός οργανισμός AutoBest, με 31 δημοσιογράφους, από 31 χώρες εκτός από το βραβείο “Best Buy Car inEurope” που είναι για μοντέλα, απονέμει και μια σειρά άλλων βραβείων. 

Αυτά έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο(μάνατζερ εταιριών), τις εταιρίες, την τεχνολογία, τις έξυπνες ιδέες, το παγκόσμιο motorsport. 

Το βραβείο ManBest 2019 θα απονεμηθεί στον διευθύνοντα σύμβουλο της OpelΜισέλ Λόσελερ. Ο κύριος λόγος που βραβεύεται ο Λόσελερ είναι ότι σε μία εποχή που η Opel έψαχνε τον οδικό χάρτη για την επιτυχία, ο πανύψηλος Μισέλ ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος, που την κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλο όραμα και τη στρατηγική οδήγησε τη γερμανική εταιρία, μέλος της PSA(Peugeot, Citroen) σε ένα νέο, επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορίας της. Ο Λόσελερ είναι ο πρώτος ευρωπαίος διευθύνων σύμβουλος της Opel ο οποίος κατάφερε να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Να σας αναφέρουμε και μια «άγνωστη» πτυχή του Μισέλ Λόσελερ. Είναι φανατικός μαραθωνοδρόμος. Έχει τρέξει και στη χώρα μας, τη μεγάλη απόσταση,από τον Τύμβο του Μαραθώνα δηλαδή μέχρι το Καλλιμάρμαρο, σεμνά χωρίς τυμπανοκρουσίες, καθώς το κάνει για δική του ευχαρίστηση. 

Η απονομή έχει ορισθεί για τον Φεβρουάριο του 2020, στην Γερμανία, ακολουθώντας το πρωτόκολλο του AutoBest, όπου κάθε χρονιά η απονομή γίνεται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη.  

Στη φωτογραφία το Μισέλ Λόσελερ με το νέο Opel Corsa, που για πρώτη φορά στην ιστορία του, πέρα από βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα διατίθεται και ως ηλεκτροκίνητο. 

Το νέο Opel Corsa μαζί με το Peugeot 208, Nissan Juke, Renault Clio, Skoda Kamiqαποτελούν το top 5 όπου μέσα από εκεί θα βγει το “Best Buy Car in Europe” για το 2020.  

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.