Είστε εδώ

Autobest

AutoBest - Απονομή-gala στο Σάλτσμπουργκ : Η συγκλονιστική ομιλία Βόλφγκανγκ Πόρσε

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Βόλφγκανγκ Πόρσε. Αλήθεια τι μπορείς να γράψεις για αυτόν τον άνθρωπο. Θα ήταν πάντα λίγο, ιδιαίτερα αν προσπαθούσες να εστιάσεις στις ιδέες του για την αυτοκίνηση, που τις έκανε έργο ζωής.

75 ετών πλέον ο γιος της Δωροθέας και του Φέρντιναντ Πόρσε, είναι μια εμβληματική μορφή στον χώρο της αυτοκίνησης, χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης και  τιμάται σε κάθε ευκαιρία.

Έτσι, το AutoBest τον επέλεξε ως πρώτο για να εισέλθει στο Hall of Fame του, μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό. 

Τον συναντήσαμε λοιπόν στην απονομή - gala του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού ευρωπαϊκού οργανισμού AutoBest στο Σάλτσμπουργκ και μιλήσαμε μαζί του στο περιθώριο των βραβεύσεων ανθρώπων και αυτοκινήτων.

Τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που είμαστε μέλη αυτού του θεσμού. Έχεις τη δυνατότητα να συναντήσεις αυτές τις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, να συζητήσεις μαζί τους και να ακούσεις από τους ίδιους τις απόψεις, τις ιδέες τους ή τα σχέδιά τους και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Σε τέτοιες συναντήσεις, που γίνονται κάτω από την ομπρέλα ενός τέτοιου θεσμού με ευρωπαϊκή υπόσταση και ακτινοβολία, ακούς και προσπαθείς να «δεις» το μέλλον.

«Διαβάζεις» τους ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε παγκόσμια κλίμακα, τους παρακολουθείς και χαμογελάς για την ευκαιρία που σου δόθηκε να «μπεις», έστω και για λίγο, στις σκέψεις τους.

Δείτε στο video που ακολουθεί τον ιδρυτή του AutoBest Νταν Βάρντι να προλογίζει τον Βόλφγκανγκ Πόρσε και στη συνέχεια τη συγκλονιστική ομιλία του Γερμανού αυτοκινητοβιομηχάνου.

Στη φωτογραφία ο Νταν Βάρντι απονέμει στον Βόλφγκανγκ Πόρσε την πλακέτα που τον καλωσορίζει ως την πρώτη ισχυρή προσωπικότητα στο Hall of Fame του AutoBest.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.