Είστε εδώ

Autobest

AutoBest - Απονομή-gala στο Σάλτσμπουργκ : Η συγκλονιστική ομιλία Βόλφγκανγκ Πόρσε

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Βόλφγκανγκ Πόρσε. Αλήθεια τι μπορείς να γράψεις για αυτόν τον άνθρωπο. Θα ήταν πάντα λίγο, ιδιαίτερα αν προσπαθούσες να εστιάσεις στις ιδέες του για την αυτοκίνηση, που τις έκανε έργο ζωής.

75 ετών πλέον ο γιος της Δωροθέας και του Φέρντιναντ Πόρσε, είναι μια εμβληματική μορφή στον χώρο της αυτοκίνησης, χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης και  τιμάται σε κάθε ευκαιρία.

Έτσι, το AutoBest τον επέλεξε ως πρώτο για να εισέλθει στο Hall of Fame του, μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό. 

Τον συναντήσαμε λοιπόν στην απονομή - gala του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού ευρωπαϊκού οργανισμού AutoBest στο Σάλτσμπουργκ και μιλήσαμε μαζί του στο περιθώριο των βραβεύσεων ανθρώπων και αυτοκινήτων.

Τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που είμαστε μέλη αυτού του θεσμού. Έχεις τη δυνατότητα να συναντήσεις αυτές τις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, να συζητήσεις μαζί τους και να ακούσεις από τους ίδιους τις απόψεις, τις ιδέες τους ή τα σχέδιά τους και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Σε τέτοιες συναντήσεις, που γίνονται κάτω από την ομπρέλα ενός τέτοιου θεσμού με ευρωπαϊκή υπόσταση και ακτινοβολία, ακούς και προσπαθείς να «δεις» το μέλλον.

«Διαβάζεις» τους ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε παγκόσμια κλίμακα, τους παρακολουθείς και χαμογελάς για την ευκαιρία που σου δόθηκε να «μπεις», έστω και για λίγο, στις σκέψεις τους.

Δείτε στο video που ακολουθεί τον ιδρυτή του AutoBest Νταν Βάρντι να προλογίζει τον Βόλφγκανγκ Πόρσε και στη συνέχεια τη συγκλονιστική ομιλία του Γερμανού αυτοκινητοβιομηχάνου.

Στη φωτογραφία ο Νταν Βάρντι απονέμει στον Βόλφγκανγκ Πόρσε την πλακέτα που τον καλωσορίζει ως την πρώτη ισχυρή προσωπικότητα στο Hall of Fame του AutoBest.

Σχετικά άρθρα

Αudi-Porsche

Το ταξίδι του πλοίου “Grande America” , τύπου cargo κατασκευής 1997, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του καθώς βυθίστηκε κοντά στις γαλλικές ακτές λόγω πυρκαγιάς.

Alfa Romeo

Κατά τη διάρκεια των τριημέρων της Formula 1 βλέπουμε τα μονοθέσια να τρέχουν από τις διάφορες κάμερες που είναι τοποθετημένες στην πίστα ενώ υπάρχουν και οι onboard λήψεις που μας μεταφέρουν πιο κοντά στη δράση.

Skoda

Τα οχήματα της Skoda δεν εξυπηρετούσαν μόνο τη μεταφορά επιβατών, αλλά και ασθενών, καθώς πολλά χρόνια πριν η τσέχικη εταιρεία κατασκεύαζε και ασθενοφόρα.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί στη χώρα μας ο καιρός να έχει γίνει ανοιξιάτικος όμως στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν επιπτώσεις και στις μετακινήσεις.

Lotus

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Bugatti

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Fiat

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Bentley

Κυριολεκτικά βουτιά στην ιστορία των χωρών του Αραβικού Κόλπου έκανε το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley.

Porsche

Σίγουρα η οδήγηση μιας Porsche είναι μοναδική εμπειρία, ωστόσο η γερμανική εταιρεία των supercars επιθυμεί και η απόκτηση τους να γίνεται με ξεχωριστό τρόπο.

Pirelli

Στην ειδική εκδήλωση της BMW στη χώρα μας με την ονομασία “X Passion” όπου η γερμανική εταιρία είχε παρατάξει όλη τη σειρά των SUV, X1,X2,X3,X4,X5, τα ελαστικά όλων των αυτοκινήτων ήταν Pirelli.