Είστε εδώ

Autobest

AutoBest - Απονομή-gala στο Σάλτσμπουργκ : Η συγκλονιστική ομιλία Βόλφγκανγκ Πόρσε

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Βόλφγκανγκ Πόρσε. Αλήθεια τι μπορείς να γράψεις για αυτόν τον άνθρωπο. Θα ήταν πάντα λίγο, ιδιαίτερα αν προσπαθούσες να εστιάσεις στις ιδέες του για την αυτοκίνηση, που τις έκανε έργο ζωής.

75 ετών πλέον ο γιος της Δωροθέας και του Φέρντιναντ Πόρσε, είναι μια εμβληματική μορφή στον χώρο της αυτοκίνησης, χαίρει σεβασμού και αναγνώρισης και  τιμάται σε κάθε ευκαιρία.

Έτσι, το AutoBest τον επέλεξε ως πρώτο για να εισέλθει στο Hall of Fame του, μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό. 

Τον συναντήσαμε λοιπόν στην απονομή - gala του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού ευρωπαϊκού οργανισμού AutoBest στο Σάλτσμπουργκ και μιλήσαμε μαζί του στο περιθώριο των βραβεύσεων ανθρώπων και αυτοκινήτων.

Τέτοιες στιγμές αισθανόμαστε πραγματικά τυχεροί που είμαστε μέλη αυτού του θεσμού. Έχεις τη δυνατότητα να συναντήσεις αυτές τις κορυφαίες προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, να συζητήσεις μαζί τους και να ακούσεις από τους ίδιους τις απόψεις, τις ιδέες τους ή τα σχέδιά τους και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Σε τέτοιες συναντήσεις, που γίνονται κάτω από την ομπρέλα ενός τέτοιου θεσμού με ευρωπαϊκή υπόσταση και ακτινοβολία, ακούς και προσπαθείς να «δεις» το μέλλον.

«Διαβάζεις» τους ανθρώπους που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε παγκόσμια κλίμακα, τους παρακολουθείς και χαμογελάς για την ευκαιρία που σου δόθηκε να «μπεις», έστω και για λίγο, στις σκέψεις τους.

Δείτε στο video που ακολουθεί τον ιδρυτή του AutoBest Νταν Βάρντι να προλογίζει τον Βόλφγκανγκ Πόρσε και στη συνέχεια τη συγκλονιστική ομιλία του Γερμανού αυτοκινητοβιομηχάνου.

Στη φωτογραφία ο Νταν Βάρντι απονέμει στον Βόλφγκανγκ Πόρσε την πλακέτα που τον καλωσορίζει ως την πρώτη ισχυρή προσωπικότητα στο Hall of Fame του AutoBest.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Μόντε Κάρλο

Η στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία για τις 14 φετινές παραστάσεις του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι φτάνει.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, από την πόλη Γκαπ και όχι μπροστά από το Casino του Μόντε Κάρλο, δίνεται η εκκίνηση του ράλι Μόντε Κάρλο, πρώτος γύρος της σεζόν.

Hyundai i20 WRC

Τους προβολείς Laser τους πρωτοχρησιμοποίησε η M-Sport στα Ford Fiesta WRC, με τον Οζιέ να δηλώνει την πολύ άσπρη δέσμη που εκπέμπουν.

Στο φετινό ράλι Μόντε Κάρλο όπως προκύπτει από τις δοκιμές τα Hyundai i20 WRC θα είναι αυτά που θα ακολουθήσουν την επιλογή της M-Sport.

Alfa Romeo Sauber F1 Team

Η Alfa Romeo στο μαγικό κόσμο των αγώνων το 2019 γυρίζει σελίδα στην ιστορία της καθώς από τη φετινή χρονιά εντάχθηκε στην ομάδα ένας οδηγός, από τους πλέον ταλαντούχους που έχουν περάσει το σκαλί της Formula 1.

Ferrari 360 Modena

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα να καταλήγουν στον πάτο της θάλασσας ή κάποιας λίμνης με τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να πρόκειται για λάθος όμως αυτό δεν ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Maserati Levante Vulcano

Μια «έκρηξη» στυλ, εξατομίκευσης και δύναμης έρχεται από τη νέα έκδοση ονόματι “Vulcano” της Maserati Levante.

Ράλι Μόντε Κάρλο

Στον πιο ιδιαίτερο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, το ράλι Μόντε Κάρλο (24-27 Ιανουαρίου), λόγω των καιρικών συνθηκών ο διαρκής πονοκέφαλος πληρωμάτων και αγωνιστικών διευθυντών είναι τα ελαστικά.

Καναδάς

Το να οδηγείς εν μέσω χιονοθύελλας είναι από μόνο του αρκετά επικίνδυνο ακόμα και αν ο δρόμος είναι καθαρισμένος οπότε σε περίπτωση που πρέπει να κινηθείς πάνω σε χιόνι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Tesla Model 3

Η Tesla έλαβε έγκριση τύπου για το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας της, το Model 3, το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να ξεκινήσει και επίσημα την πώλησή του στην ευρωπαϊκή αγορά με την έγκριση να δίνεται από την αρμόδια υπηρεσία της Δανίας.

Renault

Στα στέκια της πόλης έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται έντονα το Renault Twingo, καθώς ανανεώθηκε σε εμφανισιακό και εξοπλιστικό επίπεδο.