Είστε εδώ

Auto News

VW Golf GTD: Ο καθαρότερος πετρελαιοκινητήρας

του Γιώργου Ψαρρά

Η στροφή της Volkswagen προς την ηλεκτροκίνηση και το μεγάλο σκάνδαλο του dieselgate (πετρελαιοκινητήρες με παράνομο λογισμικό που παραποιούσαν τις πραγματικές εκπομπές ρύπων) δεν στάθηκαν ικανά να σβήσουν από τη γκάμα του νέου Golf την έκδοση GTD.

Στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) λοιπόν η γερμανική εταιρεία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της ισχυρότερης πετρελαιοκίνητης έκδοσης GTD του Golf όγδοης γενιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Volkswagen μιλάμε για τον καθαρότερο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα ΤDI που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Golf, αλλά και για έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες εσωτερικής καύσης στον κόσμο.

Χάρη στο διπλό καταλυτικό μετατροπέα SCR με τεχνολογία διπλής έγχυσης AdBlue οι εκπομπές NOx μειώνονται σημαντικά σε σύγκριση με το απερχόμενη έκδοση GTD.  Παράλληλα ο εν λόγω πετρελαιοκινητήρας υπόσχεται βελτιωμένες επιδόσεις και αρκετά χαμηλότερες εκπομπές C02.

Για πρώτη φορά το ακρωνύμιο GTD συνάντησε το Golf το 1982 με έναν turbo πετρελαιοκινητήρα κάτω από το εμπρός καπό του. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά το Golf GTD παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του, συνδυάζοντας δύναμη και απόδοση.

Από τη σχετική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα παρατηρούμε το λογότυπο GTD στη μάσκα, την οποία διατρέχει μια λεπτή φωτεινή λωρίδα που ευθυγραμμίζεται με τα Led φώτα ημέρας. Χαμηλότερα στα άκρα του κυψελοειδή εμπρός προφυλακτήρα τοποθετήθηκαν από πέντε εξάγωνα μικρά Led φώτα.

Σχετικά άρθρα

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

H αυτόνομη πλέον εταιρεία επιδόσεων της Seat, η Cupra, δυο χρόνια μετά την ίδρυση της εγκαινίασε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις.

Εάν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε πάνω από 2.4 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου, τότε θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στην Bugatti Chiron.

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.