Είστε εδώ

Auto News

Βugatti : Επιστρέφει η μικρότερη Τype 35

του Γιώργου Ψαρρά

Η ιστορία για τη Βugatti Τype 35 επαναλαμβάνεται, καθώς πριν από 93 ολόκληρα χρόνια δημιουργήθηκε ένα αντίγραφο της σε μικρότερη κλίμακα και σήμερα η γαλλική εταιρεία των supercars επαναλαμβάνει την ιδέα αυτή.

Ας γυρίσουμε όμως το χρόνο πίσω. Το 1926 με αφορμή τα τέταρτα γενέθλια του Ρόλαντ Μπουγκάτι ο πατέρας του Ζαν και ο παππούς του Έττορε αποφάσισαν να του κάνουν δώρο μια Τype 35, η οποία θα ήταν κατασκευασμένη σε μικρότερο μέγεθος.

Η ιδέα που είχαν όμως άρεσε και σε πολλούς εκτός της οικογένειας και έτσι πάρθηκε η απόφαση η λιλιπούτεια Τype 35 να μπει στην παραγωγή. Από το 1927 μέχρι το 1936 κατασκευάστηκαν 500 αντίτυπα της. Επομένως καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα συλλεκτικό μοντέλο της  Βugatti.

Για την αναβίωση αυτής της ιδέας και τη δημιουργία του επονομαζόμενου Baby II που εμφανίζεται αυτές τις μέρες, στο Σαλόνι της Γενεύης αφορμή ήταν τα 110 χρόνια από την ίδρυση της Βugatti, ενώ κατασκευάστηκε μέσω της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο αριθμός παραγωγής του Baby II θα είναι και πάλι 500 μονάδες, ενώ πλέον δε θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο από παιδιά (μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα) αλλά και από ενήλικες (μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα). Είναι πισωκίνητο, διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων-λιθίου, ηλεκτροκινητήρα, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης.

Στο εσωτερικό υπάρχει δερμάτινο κάθισμα, αλουμινένιο ταμπλό και τιμόνι τεσσάρων ακτινών. Η τιμή του φτάνει τα 30.000 ευρώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.