Είστε εδώ

Auto News

Βugatti : Επιστρέφει η μικρότερη Τype 35

του Γιώργου Ψαρρά

Η ιστορία για τη Βugatti Τype 35 επαναλαμβάνεται, καθώς πριν από 93 ολόκληρα χρόνια δημιουργήθηκε ένα αντίγραφο της σε μικρότερη κλίμακα και σήμερα η γαλλική εταιρεία των supercars επαναλαμβάνει την ιδέα αυτή.

Ας γυρίσουμε όμως το χρόνο πίσω. Το 1926 με αφορμή τα τέταρτα γενέθλια του Ρόλαντ Μπουγκάτι ο πατέρας του Ζαν και ο παππούς του Έττορε αποφάσισαν να του κάνουν δώρο μια Τype 35, η οποία θα ήταν κατασκευασμένη σε μικρότερο μέγεθος.

Η ιδέα που είχαν όμως άρεσε και σε πολλούς εκτός της οικογένειας και έτσι πάρθηκε η απόφαση η λιλιπούτεια Τype 35 να μπει στην παραγωγή. Από το 1927 μέχρι το 1936 κατασκευάστηκαν 500 αντίτυπα της. Επομένως καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ένα συλλεκτικό μοντέλο της  Βugatti.

Για την αναβίωση αυτής της ιδέας και τη δημιουργία του επονομαζόμενου Baby II που εμφανίζεται αυτές τις μέρες, στο Σαλόνι της Γενεύης αφορμή ήταν τα 110 χρόνια από την ίδρυση της Βugatti, ενώ κατασκευάστηκε μέσω της τεχνολογίας της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο αριθμός παραγωγής του Baby II θα είναι και πάλι 500 μονάδες, ενώ πλέον δε θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο από παιδιά (μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα) αλλά και από ενήλικες (μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα). Είναι πισωκίνητο, διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων-λιθίου, ηλεκτροκινητήρα, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης.

Στο εσωτερικό υπάρχει δερμάτινο κάθισμα, αλουμινένιο ταμπλό και τιμόνι τεσσάρων ακτινών. Η τιμή του φτάνει τα 30.000 ευρώ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.