Είστε εδώ

Auto News

Βρετανία: BMW "έκανε φτερά" σε 20 δευτερόλεπτα

του Σωτήριου Χάλλα

Το 1974 κυκλοφόρησε η ταινία Gone in 60 Seconds (σε 60 δευτερόλεπτα) με τον τίτλο να υποδηλώνει πόσο χρόνο χρειάζονταν οι πρωταγωνιστές της ταινίας για να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Ωστόσο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί στο ένα τρίτο αφού σε ένα βίντεο από το Νορθάμπτον της Βρετανίας βλέπουμε την κλοπή μιας BMW M140i να διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Το έργο των ληστών έχει γίνει πιο εύκολο τα τελευταία χρόνια χάρη στην υιοθέτηση από σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες των συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί. Όταν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με αυτό το σύστημα, το κλειδί εκπέμπει ένα σήμα το οποίο γίνεται αντιληπτό μόλις πλησιάσουμε οπότε όταν πάμε να ανοίξουμε την πόρτα, αυτή έχει ήδη ξεκλειδώσει.

Όταν απομακρυνόμαστε από το αυτοκίνητο το σήμα του κλειδιού εξασθενεί και όταν πέσει κάτω από ένα επίπεδο κλειδώνει αυτόματα. Αυτή τη λειτουργία εκμεταλλεύονται οι ληστές, οι οποίοι πλησιάζουν κοντά στους τοίχους του σπιτιού και χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές, οι οποίες ανιχνεύουν το σήμα του κλειδιού και το αναπαράγουν ώστε να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο.

Όταν γίνει αυτό το μόνο που απομένει είναι να μπουν στο αυτοκίνητο, να βάλουν μπροστά τον κινητήρα και να φύγουν.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .