Είστε εδώ

Auto News

Βρετανία: BMW "έκανε φτερά" σε 20 δευτερόλεπτα

του Σωτήριου Χάλλα

Το 1974 κυκλοφόρησε η ταινία Gone in 60 Seconds (σε 60 δευτερόλεπτα) με τον τίτλο να υποδηλώνει πόσο χρόνο χρειάζονταν οι πρωταγωνιστές της ταινίας για να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Ωστόσο, πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί στο ένα τρίτο αφού σε ένα βίντεο από το Νορθάμπτον της Βρετανίας βλέπουμε την κλοπή μιας BMW M140i να διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα.

Το έργο των ληστών έχει γίνει πιο εύκολο τα τελευταία χρόνια χάρη στην υιοθέτηση από σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες των συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί. Όταν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με αυτό το σύστημα, το κλειδί εκπέμπει ένα σήμα το οποίο γίνεται αντιληπτό μόλις πλησιάσουμε οπότε όταν πάμε να ανοίξουμε την πόρτα, αυτή έχει ήδη ξεκλειδώσει.

Όταν απομακρυνόμαστε από το αυτοκίνητο το σήμα του κλειδιού εξασθενεί και όταν πέσει κάτω από ένα επίπεδο κλειδώνει αυτόματα. Αυτή τη λειτουργία εκμεταλλεύονται οι ληστές, οι οποίοι πλησιάζουν κοντά στους τοίχους του σπιτιού και χρησιμοποιούν ειδικές συσκευές, οι οποίες ανιχνεύουν το σήμα του κλειδιού και το αναπαράγουν ώστε να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο.

Όταν γίνει αυτό το μόνο που απομένει είναι να μπουν στο αυτοκίνητο, να βάλουν μπροστά τον κινητήρα και να φύγουν.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.