Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Σημαντικά βήματα προς το ηλεκτρικό της μέλλον

του Γιώργου Ψαρρά

Η στρατηγική της Volvo που ανακοινώθηκε το 2017 αναφέρει ότι κάθε νέο της μοντέλο που θα λανσαριστεί από το 2019 θα προσφέρεται και με ηλεκτρική έκδοση.

Παράλληλα η σουηδική εταιρεία στοχεύει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων της να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Στο πλαίσιο των παραπάνω στόχων λοιπόν που έχει θέσει η Volvo προχώρησε στη σύναψη μακροχρόνιων συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου από τις κατασκευάστριες CATL και LG Chem.

Έτσι θα εξασφαλιστούν για την επόμενη δεκαετία οι απαραίτητες μπαταρίες ιόντων λιθίου για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo και της Polestar, τα οποία θα βασίζονται στην επερχόμενη πλατφόρμα SPA2 (αναμένεται στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ενώ σε αυτή θα βασιστεί πρώτο το νέο XC90) και στην υφιστάμενη CMA.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι η CATL από την Κίνα και η LG Chem από τη Νότια Κορέα είναι γνωστές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για τις αξιόπιστες μπαταρίες ιόντων λιθίου που κατασκευάζουν.

Παράλληλα υπό κατασκευή βρίσκεται η πρώτη γραμμή παραγωγής μπαταριών της Volvo στο εργοστάσιο της στη Γάνδη του Βελγίου, ενώ η ολοκλήρωση της αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζεται η plug-in υβριδική έκδοση του XC40, ενώ εκεί θα παράγεται και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo που θα είναι επίσης το XC40.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.