Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Σημαντικά βήματα προς το ηλεκτρικό της μέλλον

του Γιώργου Ψαρρά

Η στρατηγική της Volvo που ανακοινώθηκε το 2017 αναφέρει ότι κάθε νέο της μοντέλο που θα λανσαριστεί από το 2019 θα προσφέρεται και με ηλεκτρική έκδοση.

Παράλληλα η σουηδική εταιρεία στοχεύει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων της να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Στο πλαίσιο των παραπάνω στόχων λοιπόν που έχει θέσει η Volvo προχώρησε στη σύναψη μακροχρόνιων συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου από τις κατασκευάστριες CATL και LG Chem.

Έτσι θα εξασφαλιστούν για την επόμενη δεκαετία οι απαραίτητες μπαταρίες ιόντων λιθίου για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo και της Polestar, τα οποία θα βασίζονται στην επερχόμενη πλατφόρμα SPA2 (αναμένεται στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, ενώ σε αυτή θα βασιστεί πρώτο το νέο XC90) και στην υφιστάμενη CMA.

Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα ότι η CATL από την Κίνα και η LG Chem από τη Νότια Κορέα είναι γνωστές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία για τις αξιόπιστες μπαταρίες ιόντων λιθίου που κατασκευάζουν.

Παράλληλα υπό κατασκευή βρίσκεται η πρώτη γραμμή παραγωγής μπαταριών της Volvo στο εργοστάσιο της στη Γάνδη του Βελγίου, ενώ η ολοκλήρωση της αναμένεται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζεται η plug-in υβριδική έκδοση του XC40, ενώ εκεί θα παράγεται και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volvo που θα είναι επίσης το XC40.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.