Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Πώς και γιατί απέκτησε νέα εταιρεία;

του Γιώργου Ψαρρά

Η εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι ένα από τα «στοιχήματα» που θέλει να κερδίσει στο εγγύς μέλλον η Volvo.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου θα συμβάλει η διχοτόμηση της εταιρείας Zenuity, η οποία ανήκει κατά το ήμισυ στη Volvo, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό της κατέχει η Veoneer που ειδικεύεται σε εξοπλισμό ασφαλείας αυτοκινήτων.

Στο μέχρι τώρα πλαίσιο της κοινής ιδιοκτησίας η Zenuity έχει αναπτύξει μια ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού για προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.

Η Veoneer λοιπόν θα χωριστεί στα δυο και έτσι θα ιδρυθεί μια νέα εταιρεία, η οποία θα ανήκει στη Volvo, αλλά θα είναι αυτόνομη, και θα αναλάβει την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση ανεξάρτητου λογισμικού αυτόνομης οδήγησης.

Το εν λόγω λογισμικό αυτόνομης οδήγησης θα ενσωματωθεί στα επερχόμενα μοντέλα της Volvo που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SPA2. Η νέα εταιρεία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο εντός του τρίτου τριμήνου του 2020. Σημειώνεται ότι οι δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό της Zenuity θα μεταφερθούν από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και από τη Σαγκάη της Κίνας στη νέα εταιρεία που θα ανήκει στη Volvo.

Το άλλο τμήμα τώρα της Zenuity θα περάσει στη Veoneer, ενώ θα εστιάσει στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση προηγμένων συστημάτων υποστήριξης των οδηγών. Οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της Zenuity στη Γερμανία και στις Η.Π.Α θα μεταφερθούν στη Veoneer.

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Η ποδηλασία ξέρουμε ότι μπορεί να παράξει ηλεκτρισμό, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά φώτα ποδηλάτου τα οποία αντλούν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία τους, από δυναμό “κολλημένο” σε μία από τις ρόδες.

Παραπάνω από μια ματιά χαρίζεις στην όψη του νέου Hyundai Santa Fe, ακόμα και αν δεν το θες, καθώς είναι άκρως ελκυστική.

Στο πλαίσιο της στροφής ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα SUV και τα crossover μοντέλα, στη Fiat εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν σχετικά την γκάμα του Tipo όταν έρθει η επόμενη γενιά του.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.