Είστε εδώ

Auto News

Volvo : Πώς απαντά στη μεγάλη ζήτηση για το ΧC40;

του Γιώργου Ψαρρά

Η ερώτηση νομίζουμε δεν είναι δύσκολη, καθώς όταν ένα μοντέλο πουλάει, αυξάνεις την παραγωγή του, όπως έπραξε και η Volvo με το XC40.

H σουηδική εταιρεία λοιπόν ανακοίνωσε ότι από αυτήν την εβδομάδα το μικρότερο SUV στη γκάμα της θα κατασκευάζεται επίσης και στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Luqiao της Κίνας, νότια της Σαγκάης.

Το εν λόγω εργοστάσιο ανήκει στην Geely, ιδιοκτήτρια της Volvo, ενώ εκεί συναρμολογείται ήδη το SUV 01 της θυγατρικής Lynk & Co, ενώ το επόμενο έτος θα κυλά από τη γραμμή παραγωγής του και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο fastback Polestar 2. Τα XC40, SUV 01 και Polestar 2 έχουν ως κοινό παρονομαστή τη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture). 

Σύμφωνα με τη Volvo τα XC40 που θα κατασκευάζονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα διατίθενται στην κινέζικη αγορά. Παράλληλα η Volvo αναφέρει ότι με την κίνηση της αυτή υλοποιεί τη στρατηγική της να κατασκευάζει τα μοντέλα της όπου τα πουλά.

Μέχρι τώρα το XC40 κατασκευάζονταν αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Volvo στο Ghent του Βελγίου, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις από το λανσάρισμα του στα τέλη του 2017 έχουν φτάσει τις 100.000 μονάδες. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι το XC40 έχει κερδίσει τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018» για την Ευρώπη. 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.