Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Νέα στρατηγική για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

του Γιώργου Ψαρρά

Μια νέα στρατηγική σκοπεύει να εφαρμόσει η Volvo στην παραγωγή και ανάπτυξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, δηλαδή στους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.

Η σουηδική εταιρεία λοιπόν θα συγχωνεύσει την παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης με την αντίστοιχη της κινέζικης και μητρικής της Geely. Κοινός τους στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου προμηθευτή κινητήρων εσωτερικής καύσης και ταυτόχρονα η εξέλιξη της επόμενης γενιάς αυτών των κινητήρων που θα χρησιμοποιηθούν στα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης.

Το όφελος της Geely θα είναι η χρήση νέων αποδοτικών κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις θυγατρικές της Proton, Lotus, LEVC και LYNK & CO.

Διευκρινίζεται ότι η από κοινού εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης δε θα φέρει καμία μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα περιλαμβάνει 3.000 εργαζόμενους της Volvo και 5.000 της Geely, οι οποίοι θα απασχολούνται στην έρευνα και ανάπτυξη, στην προμήθεια, στην παραγωγή, στην πληροφορική και στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες.

Από την πλευρά της η Volvo θα έρθει πιο κοντά στο στόχο της που είναι μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας οι μισές της παγκόσμιες πωλήσεις να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και οι άλλες μισές υβριδικά.

Ο πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Χάκαν Σάμουελσον, δήλωσε ότι τα μελλοντικά υβριδικά μοντέλα χρειάζονται πιο προηγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ότι η συγκεκριμένη συγχώνευση θα έχει τους πόρους, την κλίμακα και την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική ανάπτυξη τους.

Τα λεπτομερή σχέδια της επερχόμενης συγχώνευσης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ αναμένονται εγκρίσεις από τα διοικητικά συμβούλια και τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

H κορυφαία έκδοση R της Volkswagen επεκτείνεται στη γκάμα των SUV της, καθώς μετά το T-Roc των 300 ίππων, εφαρμόζεται και στη ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας, το Touareg.

Σε όλο τον κόσμο γίνονται συνέχεια καμπάνιες οι οποίες μας ενημερώνουν ώστε όταν χιονίζει να κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα και να μειώνουμε την ταχύτητα κίνησης, όμως ο οδηγός της SLK που θα δείτε παρακάτω μάλλον δε δίνει σημασία σε τέτοιες “λεπτομέρειες”.

Στους σκορπιούς δεν αρέσουν τα ταξίδια, καθώς ζουν στον ίδιο τόπο μέχρι να πεθάνουν.

Η Ferrari διαχρονικά χρησιμοποιεί team orders για να ελέγξει τις μάχες των οδηγών της μέσα στην πίστα, κάτι το οποίο πρόκειται να κάνει και φέτος, παρά το γεγονός ότι ο Μπινότο αρχικά είχε κάνει άλλες δηλώσεις.

Για τους επαγγελματίες οδηγούς που θέλουν να αποπνέει το όχημα της εργασίας τους μια σπορ αύρα, μερίμνησε η Renault.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τη Volkswagen να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας κάποιου sports car, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Όπως αναμενόταν η γκάμα της DS Automobiles απέκτησε τρίτο μέλος, τη νέα ναυαρχίδα DS 9, η οποία πλαισιώνει πλέον τα δυο SUV, DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Την επόμενη γενιά των πρωταθλητών ράλι σκέπτεται η FIA και σε συνεργασία με τις 144 Ομοσπονδίες-μέλη που βρίσκονται υπο την ομπρέλα της FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “rally star”  

Το εννιαθέσιο Mercedes Vito Tourer απέκτησε νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται Dark Edition και βασίζεται στη Vito Tourer PRO 110 CDI Extra Long. Σε αυτή ξεχωρίζει το χρώμα OBSIDIAN Black που είναι η μοναδική επιλογή και ο πλούσιος εξοπλισμός.