Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Νέα στρατηγική για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης

του Γιώργου Ψαρρά

Μια νέα στρατηγική σκοπεύει να εφαρμόσει η Volvo στην παραγωγή και ανάπτυξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, δηλαδή στους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.

Η σουηδική εταιρεία λοιπόν θα συγχωνεύσει την παραγωγή των κινητήρων εσωτερικής καύσης με την αντίστοιχη της κινέζικης και μητρικής της Geely. Κοινός τους στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου προμηθευτή κινητήρων εσωτερικής καύσης και ταυτόχρονα η εξέλιξη της επόμενης γενιάς αυτών των κινητήρων που θα χρησιμοποιηθούν στα νέα υβριδικά συστήματα κίνησης.

Το όφελος της Geely θα είναι η χρήση νέων αποδοτικών κινητήρων εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις θυγατρικές της Proton, Lotus, LEVC και LYNK & CO.

Διευκρινίζεται ότι η από κοινού εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης δε θα φέρει καμία μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, ενώ θα περιλαμβάνει 3.000 εργαζόμενους της Volvo και 5.000 της Geely, οι οποίοι θα απασχολούνται στην έρευνα και ανάπτυξη, στην προμήθεια, στην παραγωγή, στην πληροφορική και στις χρηματοοικονομικές λειτουργίες.

Από την πλευρά της η Volvo θα έρθει πιο κοντά στο στόχο της που είναι μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας οι μισές της παγκόσμιες πωλήσεις να αφορούν αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και οι άλλες μισές υβριδικά.

Ο πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Χάκαν Σάμουελσον, δήλωσε ότι τα μελλοντικά υβριδικά μοντέλα χρειάζονται πιο προηγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ότι η συγκεκριμένη συγχώνευση θα έχει τους πόρους, την κλίμακα και την τεχνογνωσία για την αποτελεσματική ανάπτυξη τους.

Τα λεπτομερή σχέδια της επερχόμενης συγχώνευσης βρίσκονται σε εξέλιξη και υπόκεινται σε διαπραγματεύσεις σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ αναμένονται εγκρίσεις από τα διοικητικά συμβούλια και τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.