Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Κόφτης στα 180 χλμ./ώρα για όλα τα νέα μοντέλα

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Vοlvo ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει στα 180 χλμ./ώρα τη μέγιστη ταχύτητα που θα μπορούν να αναπτύξουν όλα τα νέα της μοντέλα.

Τώρα η σουηδική εταιρεία κάνει πράξη τη δέσμευση αυτή, ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην επίτευξη του οράματος της, το οποίο είναι οι μηδενικοί θάνατοι και σοβαροί τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα με οχήματα της.

Με την απόφαση της αυτή η Volvo στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για το πόσο επικίνδυνες είναι οι υψηλές ταχύτητες, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν να συμβάλουν δραστικά στη μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Δυστυχώς κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο.

Όσο και αν εξελιχτεί η ενεργητική και παθητική ασφάλεια στα σύγχρονα αυτοκίνητα από ορισμένες ταχύτητες και πάνω είναι σχεδόν ακατόρθωτο να μην υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί ή θάνατοι σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Παράλληλα η Volvo θέσπισε ακόμα μια δικλείδα ασφαλείας για όλα τα νέα της μοντέλα. Ποια είναι αυτή; Το κλειδί ονόματι “Care Key”, με το οποίο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ορίσει ακόμα χαμηλότερο όριο μέγιστης ταχύτητας για το αυτοκίνητο του όταν πρόκειται να το δανείσει σε ένα άλλο μέλος της οικογένειας, σε ένα συνεργάτη ή σε έναν άπειρο οδηγό.

Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι ανέκαθεν προτεραιότητα ης Volvo αποτελούσε η ασφάλεια…

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.