Είστε εδώ

Auto News

Volvo: Φινάλε στην παραγωγή του XC60 πρώτης γενιάς

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από ενάμιση μήνα περίπου είδαμε το τελευταίο XC60 πρώτης γενιάς που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου.

Σειρά τώρα έχει να δούμε το ύστατο ΧC60 πρώτης γενιάς, χρώματος λευκού, που κύλισε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Volvo στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

Όταν ξεκίνησε να κατασκευάζεται εκεί στις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 ήταν το πρώτο SUV της Volvo που συναρμολογούνταν στην Κίνα, ενώ οι τίτλοι τέλους στην παραγωγή του έπεσαν στις 3 Νοεμβρίου του 2017.

Στο παρακάτω video θα δείτε εργαζομένους του εργοστασίου να μιλούν για τη σχέση που είχαν αναπτύξει με το XC60, ενώ δηλώνουν ότι θα τους λείψουν ακόμα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για τη συναρμολόγηση του, καθώς θα αντικατασταθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο εν λόγω εργοστάσιο που απασχολούνται 2.248 εργαζόμενοι εντός 1.146 ημερών έχουν κατασκευαστεί 119.094 αυτοκίνητα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.