Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Υπόσχεται προσιτές τιμές για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι η πορεία των ηλεκτρικών της μοντέλων στην αγορά θα ξεκινήσει το 2020 με το I.D. hatchback να κάνει την αρχή όμως μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει καμία αναφορά ως προς την τιμή στην οποία θα τα πουλάει.

Τώρα, ο επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Τόμας Ούλμπριχ, είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η τιμή πώλησης των μοντέλων που θα ανήκουν στη σειρά I.D. θα είναι παραπλήσια με εκείνη που έχουν οι diesel εκδόσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας που θα κινούνται από μπαταρίες δε θα αποτελούν προνόμιο λίγων αλλά θα αποτελούν μια ρεαλιστική επιλογή για όποιον επιθυμεί να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά σε διάφορες αναφορές της στα ηλεκτρικά της πλάνα η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τις φράσεις “electric for all (ηλεκτρικά για όλους)”  και “ electric vehicles for millions, not millionaires (ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια και όχι εκατομμυριούχους)”.

Όσον αφορά την αυτονομία των μοντέλων της προς το παρόν η Volkswagen δεν έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά έχει πει ότι η πλατφόρμα της θα μπορεί να προσφέρει επίπεδα αυτονομίας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή που θα κυμαίνονται από 321 χλμ. έως 547 χλμ.

Έτσι, κάποιος που κινείται κυρίως εντός πόλης θα επιλέγει μια έκδοση με μικρότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή ενώ κάποιος άλλος που κινείται και εκτός αστικού ιστού θα πηγαίνει στις πιο ακριβές εκδόσεις.

Σχετικά άρθρα

Αριβαμπένε

Όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήγε στη Ferrari το 2015 είχε δηλώσει ότι θέλει πάση θυσία να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο με τη Scuderia όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

JLR

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν κάθε μέρα και πιο πολύ έδαφος όμως μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που παράγει συμβατικά αυτοκίνητα αλλά έχει ανακοινώσει ότι θα στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών είναι η Smart ωστόσο κάτι ανάλογο εξετάζουν και οι άνθρωποι της Jaguar.

CMR

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα μονοθέσια να πηγαίνουν με ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα και θεωρούμε ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να προσφέρουν αυτοί οι κινητήρες είναι περίπου στα 350 χλμ./ώρα.

Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι

Τι σερί έχει αυτό το δίδυμο Πάολο Αντρεούτσι –Άννα Αντρεούσι με το εργοστασιακό Peugeot 208 T16 R5.

Κατέκτησαν το Ιταλικό πρωτάθλημα ράλι για 11η συνεχή χρονιά.

Renault Captur 1.5 dCi

Κόντρα στις διαρκείς εξελίξεις γύρω από τους πετρελαιοκινητήρες, εμείς για ακόμα μια φορά επιλέγουμε να μετακινηθούμε με το Renault Captur, αλλά όχι στη βενζινοκίνητη έκδοση του.

Mercedes

Η Mercedes παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού την πρώτη από τις δύο εκδόσεις της A-Class που θα φέρουν τα σήματα της AMG όμως εκτός από τη hatchback εκδοχή του μοντέλου αντίστοιχη έκδοση θα υπάρξει και για την coupe εκδοχή του μοντέλου, τη CLA.

Rali 2 Valli

Η τελευταία παράσταση του έργου ιταλικό πρωτάθλημα ράλι, διεξήχθη στην Ιταλία, στην περιοχή της Βερόνας. Τρεις ήταν οι μνηστήρες του τίτλου.  Ο Σκάντολα  με 57,5 βαθμούς, έναντι 57,3 του Αντρεούτσι και 52,4 του Καμπεντέλι.

Βάτσλαφ Κλέμεντ

Η φετινή 16η μέρα του Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Skoda, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση ενός εκ των δυο ιδρυτών της.

Γκραν Πρι των ΗΠΑ, στο Τέξας

Στην υπερσύγχρονη πίστα του Ώστιν στο Τέξας διεξάγεται ο 2ος από τους 5 τελικούς του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Polestar

Τον πρώτο της εκθεσιακό χώρο θα αποκτήσει η Polestar, η αυτόνομη εταιρεία της Volvo που θα κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα επιδόσεων.