Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Υπόσχεται προσιτές τιμές για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι η πορεία των ηλεκτρικών της μοντέλων στην αγορά θα ξεκινήσει το 2020 με το I.D. hatchback να κάνει την αρχή όμως μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει καμία αναφορά ως προς την τιμή στην οποία θα τα πουλάει.

Τώρα, ο επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Τόμας Ούλμπριχ, είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η τιμή πώλησης των μοντέλων που θα ανήκουν στη σειρά I.D. θα είναι παραπλήσια με εκείνη που έχουν οι diesel εκδόσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας που θα κινούνται από μπαταρίες δε θα αποτελούν προνόμιο λίγων αλλά θα αποτελούν μια ρεαλιστική επιλογή για όποιον επιθυμεί να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά σε διάφορες αναφορές της στα ηλεκτρικά της πλάνα η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τις φράσεις “electric for all (ηλεκτρικά για όλους)”  και “ electric vehicles for millions, not millionaires (ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια και όχι εκατομμυριούχους)”.

Όσον αφορά την αυτονομία των μοντέλων της προς το παρόν η Volkswagen δεν έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά έχει πει ότι η πλατφόρμα της θα μπορεί να προσφέρει επίπεδα αυτονομίας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή που θα κυμαίνονται από 321 χλμ. έως 547 χλμ.

Έτσι, κάποιος που κινείται κυρίως εντός πόλης θα επιλέγει μια έκδοση με μικρότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή ενώ κάποιος άλλος που κινείται και εκτός αστικού ιστού θα πηγαίνει στις πιο ακριβές εκδόσεις.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.