Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Υπόσχεται προσιτές τιμές για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι η πορεία των ηλεκτρικών της μοντέλων στην αγορά θα ξεκινήσει το 2020 με το I.D. hatchback να κάνει την αρχή όμως μέχρι στιγμής δεν είχε γίνει καμία αναφορά ως προς την τιμή στην οποία θα τα πουλάει.

Τώρα, ο επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Τόμας Ούλμπριχ, είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η τιμή πώλησης των μοντέλων που θα ανήκουν στη σειρά I.D. θα είναι παραπλήσια με εκείνη που έχουν οι diesel εκδόσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας που θα κινούνται από μπαταρίες δε θα αποτελούν προνόμιο λίγων αλλά θα αποτελούν μια ρεαλιστική επιλογή για όποιον επιθυμεί να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά σε διάφορες αναφορές της στα ηλεκτρικά της πλάνα η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει τις φράσεις “electric for all (ηλεκτρικά για όλους)”  και “ electric vehicles for millions, not millionaires (ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια και όχι εκατομμυριούχους)”.

Όσον αφορά την αυτονομία των μοντέλων της προς το παρόν η Volkswagen δεν έχει δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά έχει πει ότι η πλατφόρμα της θα μπορεί να προσφέρει επίπεδα αυτονομίας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγοραστή που θα κυμαίνονται από 321 χλμ. έως 547 χλμ.

Έτσι, κάποιος που κινείται κυρίως εντός πόλης θα επιλέγει μια έκδοση με μικρότερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή ενώ κάποιος άλλος που κινείται και εκτός αστικού ιστού θα πηγαίνει στις πιο ακριβές εκδόσεις.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.