Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Τι γίνεται στην Αυστραλία με το diesel;

του Σωτήριου Χάλλα

Σημαντικές αλλαγές στην Αυστραλία καθώς η Volkswagen ξεκίνησε μια στρατηγική που αφορά την κατάργηση των μοντέλων με κινητήρες diesel.

Σύμφωνα με τον επί κεφαλής της VW Αυστραλίας η μάρκα προχωράει σε αυτή την κίνηση όχι λόγω του dieselgate αλλά επειδή θέλει να απλοποιήσει την γκάμα της και να κάνει σταδιακά χώρο για τα ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει.

Η ελαχιστοποίηση των διαθέσιμων προτάσεων με κινητήρα diesel ξεκίνησε νωρίτερα μέσα στο έτος από τα Passat, Jetta και Arteon και θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο με την παρουσίαση της έκδοσης του Golf για το 2019. Ακόμα, σύντομα πρόκειται να συμβεί το ίδιο και για το Passat Alltrack αλλά και το Tiguan.

Το μοναδικό μοντέλο της μάρκας που θα εξαιρεθεί από αυτή την πολιτική είναι το νέο Touareg το οποίο θα πωλείται αποκλειστικά με κινητήρες πετρελαίου.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Αυστραλία έχει μειωθεί πάρα πολύ και πλέον αποτελεί το 22.2% των συνολικών πωλήσεων.

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.