Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Πιστή στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

του Σωτήριου Χάλλα

Τον τελευταίο καιρό η Volkswagen βρίσκεται σε πυρετό ανάπτυξης και παρουσίασης νέων ηλεκτρικών μοντέλων, όμως αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος πιστεύει ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει.

Μιλώντας σχετικά ο επικεφαλής του τεχνικού τομέα της γερμανικής μάρκας, Ματίας Ράμπε, είπε ότι η υιοθέτηση συνθετικών καυσίμων που προέρχονται από βιομάζα θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να συνεχίσουν την κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης, για πολύ καιρό ακόμα.

Τα συνθετικά καύσιμα δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκπέμπεται κατά την καύση τους έχει δεσμευτεί από τα φυτά που αποτέλεσαν την πρώτη ύλη, όσο εκείνα αναπτύσσονταν.

Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για τεχνολογία που ακόμα δεν είναι αρκετά ώριμη. Τεχνικά δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, όμως η ευρεία παραγωγή συνθετικών καυσίμων είναι προς το παρόν ακριβή, επειδή η αποδοτικότητα των μεθόδων που χρησιμοποιούνται είναι χαμηλή. Παρ’ όλα αυτά, οι Volkswagen και Bentley έχουν στρέψει την΄προσοχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ράμπε εκτιμά ότι το βάρος και το μέγεθος των μπαταριών που χρησιμοποιούνται για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα οδηγήσει τους κατασκευαστές στα συνθετικά καύσιμα.

Ως παράδειγμα χρησιμοποιεί τις αεροπορικές εταιρείες. Δεδομένου ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να γίνουν ηλεκτρικά, λόγω της περιορισμένης αυτονομίας, οι εταιρείες έχουν στραφεί προς τα βιοκαύσιμα, ώστε να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.

Αν και δεν μπορεί να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για πόσο ακόμα θα επιβιώνουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ο Ράμπε είπε ότι η Volkswagen δεσμεύεται να συνεχίσει για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.