Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Η αυτόνομη στάθμευση ξεκινάει από τα αεροδρόμια

του Γιώργου Ψαρρά

Φανταστείτε να έχετε φτάσει καθυστερημένοι στο αεροδρόμιο και να πρέπει να ψάξετε για θέση στάθμευσης, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να περπατήσετε ή να πάρετε λεωφορείο μέχρι την πύλη των αναχωρήσεων.

Το άσχημο αυτό σενάριο που συμβαίνει συχνά θέλει να κάνει παρελθόν ο Όμιλος Volkswagen μέσω της τεχνολογίας της αυτόνομης στάθμευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τη γερμανική εταιρία στο μέλλον θα κάνουμε απλά την κράτηση μας στο πάρκινγκ του αεροδρομίου μέσω ειδικής εφαρμογής και θα αποβιβαζόμαστε από το αυτοκίνητο μόλις φτάνουμε στο παρκινγκ του αεροδρομίου. Έπειτα το αυτοκίνητο μας μόνο του θα αρχίζει να ψάχνει κενή θέση στάθμευσης μέσω των αισθητήρων και καμερών που διαθέτει και θα παρκάρει.

Όταν τώρα ο οδηγός επιστέψει με την πτήση του στο αεροδρόμιο από την ιδία εφαρμογή θα ειδοποιεί το αυτοκίνητο του να έρθει να τον παραλάβει από το σημείο που τον άφησε. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιείται αυτόματα και η πληρωμή για τη χρήση του παρκινγκ στο αεροδρόμιο.

Η εν λόγω πρωτότυπη ιδέα θα εφαρμοστεί αρχικά σε πολυώροφο πάρκινγκ, αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, του αεροδρομίου στο Αμβούργου και θα αφορά μοντέλα των Audi, Porsche και Volkswagen.

Ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αρχίσει να τοποθετείται σε μοντέλα παραγωγής από το 2020, ενώ έτσι θα γίνει ένα βήμα ώστε να έρθουμε πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.