Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Χρονιά ορόσημο για τους κινητήρες το 2026

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι έχει μεγάλα σχέδια σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τη θέση που θα έχουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα στη μελλοντική γκάμα της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέραμε ήταν ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γινόταν παράλληλα με εκείνα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι σταδιακά η αγορά να στραφεί αποκλειστικά στα δεύτερα όμως οι Γερμανοί προχώρησαν σε μία δήλωση η οποία τάραξε τα νερά.

Συγκεκριμένα είπαν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η τρέχουσα γενιά κινητήρων που χρησιμοποιεί συμβατικά καύσιμα είναι η προτελευταία με την τελευταία να παρουσιάζεται το 2026. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι από το 2026 και μετά η VW δε θα έχει συμβατικούς κινητήρες αλλά τότε θα αρχίσει η διαδικασία πλήρους στροφής προς το ρεύμα για τους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής στρατηγικής της μάρκας, Μίκαελ Γιοστ, είπε “σταδιακά μειώνουμε τη χρήση μηχανών εσωτερικής καύσης (Μ.Ε.Κ.) στο ελάχιστο ενώ οι συνάδελφοί μας εργάζονται ήδη πάνω στην τελευταία πλατφόρμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει οχήματα που δεν είναι μηδενικών εκπομπών”.

Η Volkswagen θα μας συστήσει τη νέα οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2019 με το πρώτο μοντέλο του θα είναι το I.D.Neo.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ford Puma

Θέλοντας να ανταποκριθεί στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των crossovers, η Ford δημιούργησε το νέο Puma το οποίο έχει στοιχεία περιπέτειας όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αλλά και ξεκάθαρα αστικό χαρακτήρα.

Ράλι Μπαρούμ

Οι Τσέχοι τον τοπικό τους αγώνα που προσμετρά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι τον διοργανώνουν με πολύ στυλ.

Τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή με πολλές εκδηλώσεις ενώ δεν απουσιάζουν οι αιθέριες υπάρξεις που ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον υδράργυρο.

Aston Martin

Μπορεί η Valkyrie να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα της Aston Martin όμως οι Βρετανοί εξελίσσουν παράλληλα και το μικρότερο αδερφάκι της, με την ονομασία Valhalla και χαρακτηριστικά που προκαλούν.

Dongfeng AX-7

Τις Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν τις «προλαβαίνεις» από το πόσο γρήγορα παρουσιάζουν νέα μοντέλα, τα οποία, τα περισσότερα είναι “copy” ευρωπαϊκών κυρίως μοντέλων.

Opel

Η Opel θα έχει έντονη παρουσία στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική πόλη από τις 12 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου με μια σειρά από πρεμιέρες.

Ηλεκτροκίνηση

Τη στιγμή που στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι τόσο λίγα που οι περισσότεροι δεν έχουν δει ούτε τυχαία κάποιο στο δρόμο, αλλού γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια για την προώθησή τους, που οι σταθμοί φόρτισης ξεπέρασαν σε αριθμό τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Ha:mo

Η αυτοκίνηση αλλάζει και οι εταιρίες ψάχνουν λύσεις για εύκολη χρήση οχημάτων.

Ράλι Μπαρούμ

Η εικόνα στην πρώτη θέση του ράλι Μπαρούμ, 6ος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν άλλαξε κατά το 2ο σκέλος με τους Κοπέτσκι-Ντρέσλερ να χαρίζουν τη νίκη στο Skoda Fabia R5 Evo. 

Νέο Infiniti QX55

Από την Καλιφόρνια και το Pebble Beach όπου διοργανώνεται το Concours d'Elegance, η Infiniti που αποτελεί την εταιρια κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, ανακοίνωσε ένα από τα προσεχή μοντέλα της.

Σκύρος

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, άνοιξε τον Ιούλιο ξανά τις πύλες του στο κοινό ο αρχαιολογικός χώρος της Καστροπολιτείας Σκύρου.