Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Χρονιά ορόσημο για τους κινητήρες το 2026

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι έχει μεγάλα σχέδια σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τη θέση που θα έχουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα στη μελλοντική γκάμα της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέραμε ήταν ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γινόταν παράλληλα με εκείνα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι σταδιακά η αγορά να στραφεί αποκλειστικά στα δεύτερα όμως οι Γερμανοί προχώρησαν σε μία δήλωση η οποία τάραξε τα νερά.

Συγκεκριμένα είπαν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η τρέχουσα γενιά κινητήρων που χρησιμοποιεί συμβατικά καύσιμα είναι η προτελευταία με την τελευταία να παρουσιάζεται το 2026. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι από το 2026 και μετά η VW δε θα έχει συμβατικούς κινητήρες αλλά τότε θα αρχίσει η διαδικασία πλήρους στροφής προς το ρεύμα για τους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής στρατηγικής της μάρκας, Μίκαελ Γιοστ, είπε “σταδιακά μειώνουμε τη χρήση μηχανών εσωτερικής καύσης (Μ.Ε.Κ.) στο ελάχιστο ενώ οι συνάδελφοί μας εργάζονται ήδη πάνω στην τελευταία πλατφόρμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει οχήματα που δεν είναι μηδενικών εκπομπών”.

Η Volkswagen θα μας συστήσει τη νέα οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2019 με το πρώτο μοντέλο του θα είναι το I.D.Neo.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.