Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Χρονιά ορόσημο για τους κινητήρες το 2026

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έχει δηλώσει ότι έχει μεγάλα σχέδια σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τη θέση που θα έχουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα στη μελλοντική γκάμα της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέραμε ήταν ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γινόταν παράλληλα με εκείνα που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης μέχρι σταδιακά η αγορά να στραφεί αποκλειστικά στα δεύτερα όμως οι Γερμανοί προχώρησαν σε μία δήλωση η οποία τάραξε τα νερά.

Συγκεκριμένα είπαν, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η τρέχουσα γενιά κινητήρων που χρησιμοποιεί συμβατικά καύσιμα είναι η προτελευταία με την τελευταία να παρουσιάζεται το 2026. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι από το 2026 και μετά η VW δε θα έχει συμβατικούς κινητήρες αλλά τότε θα αρχίσει η διαδικασία πλήρους στροφής προς το ρεύμα για τους Γερμανούς.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής στρατηγικής της μάρκας, Μίκαελ Γιοστ, είπε “σταδιακά μειώνουμε τη χρήση μηχανών εσωτερικής καύσης (Μ.Ε.Κ.) στο ελάχιστο ενώ οι συνάδελφοί μας εργάζονται ήδη πάνω στην τελευταία πλατφόρμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει οχήματα που δεν είναι μηδενικών εκπομπών”.

Η Volkswagen θα μας συστήσει τη νέα οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2019 με το πρώτο μοντέλο του θα είναι το I.D.Neo.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.