Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen Golf GTI: Η άγνωστη ιστορία για τις καρό ταπετσαρίες του

του Γιώργου Ψαρρά

Τα μοντέλα επιδόσεων, όπως το Volkswagen Golf GTI, ελκύουν περισσότερο τους άντρες, ενώ το στυλ και η μόδα είναι περισσότερο γυναικεία υπόθεση.

Το Golf GTI ωστόσο από την αρχή της καριέρας του κατάφερε να γοητεύσει και τα δύο φύλα, καθώς κάτω από το καπό του υπήρχε αρκετή «τεστοστερόνη», ενώ από το εσωτερικό του αναδύονταν γυναικείο «άρωμα».

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Golf GTI είναι οι καρό ταπετσαρίες των καθισμάτων του, λίγοι όμως ξέρουν ότι αυτό ήταν έμπνευση μιας ταλαντούχας κυρίας.

Ο λόγος για την Γκούνχιλντ Λιλιέκλιστ, η οποία σε ηλικία 28 ετών προσελήφθη από τη Volkswagen το 1964 στο τμήμα των υφασμάτων και χρωμάτων. Σε αυτήν λοιπόν ανήκει η ιδέα το πρώτο Golf GTI του 1967 να αποκτήσει καρό ταπετσαρία, κάτι που καθιερώθηκε και στις επόμενες γενιές, όπως και ο λεβιές ταχυτήτων σε σχήμα μπάλα του γκολφ.

Η ίδια αναφέρει ότι άντλησε έμπνευση από τα ταξίδια της στη Βρετανία, όπου γοητεύτηκε από τα υφάσματα υψηλής ποιότητας. Στην αρχή η γερμανική εταιρεία ήταν κάπως επιφυλακτική με τις ιδέες της, όμως γρήγορα πείστηκε. Η Γκούνχιλντ έβαλε την υπογραφή της και το 1987 στη συλλεκτική έκδοση Etienne Aigner του Golf Cabriolet, στο οποίο επηρεάστηκε από το χώρο των πολυτελών τσαντών χειρός και αποσκευών, καθώς και από τα πολυτελή δερμάτινα είδη.

Παράλληλα το αμάξωμα του εν λόγω μοντέλου είχε ένα περλέ χρώμα, το οποίο θεωρείται ότι οδήγησε στις σύγχρονες μεταλλικές αποχρώσεις. Το 1991 η Γκούνχιλντ αποσύρθηκε από τη Volkswagen, όμως «άρωμα» της μυρίζει ακόμα μέσα στο Golf GTI…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.