Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: Ένα sports car ήρθε απόψε απ'τα παλιά

του Σωτήριου Χάλλα

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τη Volkswagen να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας κάποιου sports car, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Το 2009 η γερμανική μάρκα είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο BlueSport στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το οποίο είχε τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, με πλήθος κόσμου να ζητάει τότε να προχωρήσει σε παραγωγή, όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Τώρα, φαίνεται ότι ανάλογα σχέδια έρχονται πάλι στο προσκήνιο, με τη δημιουργία ενός σπορ μοντέλου το οποίο θα προσφέρεται με coupe αλλά και roadster αμάξωμα.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία σχετικά με το μοντέλο, όμως αναφορές θέλουν τη VW να εξετάζει διάφορες σχεδιαστικές προτάσεις. Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό που θα επιλεγεί, η πλατφόρμα στην οποία θα “πατήσει” το νέο μοντέλο θα είναι η MEB που έχουν αναπτύξει οι Γερμανοί για χρήση αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Αν και είναι πολύ νωρίς για στοιχεία σχετικά με την ισχύ και τις επιδόσεις, πιθανότατα η κορυφαία έκδοση θα έχει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, ενώ η πιο βασική έκδοση θα έχει μόνο έναν, ο οποίος θα κινεί τον πίσω άξονα.

Στο εν λόγω μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί λόγω του αγωνιστικού ID.R. Συγκεκριμένα, η μπαταρία θα μπορεί να είναι μικρότερη σε μέγεθος χωρίς να μειώνεται η χωρητικότητά της, ενώ θα μπορεί να αποδίδει και ταχύτερα την ισχύ της.

Το επόμενο διάστημα θα μάθουμε περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.