Είστε εδώ

Auto News

Volkswagen: 3 μήνες μετά την εμφάνιση του Covid-19

του Γιώργου Ψαρρά

Η πανδημία του Covid-19 έχει επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο βαρύτατο πλήγμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο τα προβλήματα δε ξεκίνησαν με την άφιξη του Covid-19 στην Ευρώπη, αλλά περίπου τρεις μήνες πριν στην Κίνα, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο φονικός ιός. Για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες η Κίνα είναι η σημαντικότερη αγορά τους, επομένως σημειώθηκε μεγάλη πτώση στις πωλήσεις.

Τα πρώτα μηνύματα αισιοδοξίας όμως έρχονται από την Κίνα, καθώς σύμφωνα με τον Όμιλο Volkswagen παρατηρείται μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα τέλη Μαρτίου άρχισαν να επαναλειτουργούν τα 22 από τα 24 εργοστάσια οχημάτων και εξαρτημάτων που διαθέτει ο Όμιλος Volkswagen στην Κίνα. Κλειστά παραμένουν τα εργοστάσια που βρίσκονται στη Τσανγκσά και στο Ουρούμτσι.

Το μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για καινούργιο αυτοκίνητο έχει ως αποτέλεσμα να εργοστάσια να λειτουργούν με μειωμένη δυναμικότητα, η οποία όμως θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα μόλις αυξηθεί η ζήτηση.

Παράλληλα επαναλειτουργεί πάνω από το 95% των αντιπροσωπειών του Ομίλου Volkswagen, ενώ η κίνηση των πελατών είναι στο 60% σε σύγκριση με φυσιολογικές περιόδους. Μόνο η Volkswagen διαθέτει στην Κίνα 2.000 αντιπροσωπείες, ενώ η Audi 430, η Skoda 470 και η Porsche 120.

Προβλέπεται ότι οι πωλήσεις Μαρτίου στην Κίνα θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, αριθμός σαφέστατα μεγαλύτερος από τις μόλις 250.000 πωλήσεις που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.  

Μαζί με τους Κινέζους εταίρους o Όμιλος Volkswagen δεν αποσύρει τις εξαγγελλίες για φετινές επενδύσεις ύψους άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος στην τοπική αγορά. Εκτιμάται ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί και ότι το 2021 θα έχει διαμορφωθεί ένα κανονικό κλίμα αγοράς, ενώ η Κίνα θα διατηρήσει την ηγετική της θέση και εκεί θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση και τη ψηφιοποίηση των νέων μοντέλων.

Στόχος είναι από το 2025 να πωλούνται σε ετήσια βάση 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στην Κίνα. Εντός του τρέχοντος έτους θα λανσαριστεί η γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων ID., ενώ περίπου το 40% των προγραμματισμένων επενδύσεων προορίζεται για τη νέα αυτή μορφή ενέργειας.

Σχετικά άρθρα

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.

Πριν από επτά δεκαετίες η Seat γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να τιμήσει την ισπανική πόλη.