Είστε εδώ

Auto News

Τουρκμενιστάν: Είναι παράνομο να έχεις μαύρο αυτοκίνητο

του Σωτήριου Χάλλα

Ενώ στην Ευρώπη συζητάμε σχετικά με την απαγόρευση κάποιων αυτοκινήτων με βάση την παλαιότητά τους και τους ρύπους που εκπέμπουν, στο Τουρκμενιστάν το κριτήριο απαγόρευσης κάποιων αυτοκινήτων είναι το χρώμα.

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της χώρας, Gurbanguly Berdimukhamedov, μισεί να βλέπει αυτοκίνητα να είναι βαμμένα με μαύρο χρώμα και έτσι έχει φροντίσει να περάσει κάποιους νόμους για τη σταδιακή εξαφάνισή του από τους δρόμους.

Η αρχή έγινε το 2014 που απαγορεύτηκαν τα φιμέ τζάμια. Το δεύτερο βήμα προς την εξαφάνιση των μαύρων αυτοκινήτων έγινε το 2015 με την απαγόρευση εισαγωγής μαύρων αυτοκινήτων στη χώρα.

Τώρα όμως βγήκε μια νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν ακόμα μαύρο αυτοκίνητο είναι υποχρεωμένοι να του αλλάξουν χρώμα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που όταν ξύπνησαν δε βρήκαν το αυτοκίνητό τους γιατί το είχε πάρει ο γερανός της τροχαίας.

Σε αυτή την περίπτωση, για να το πάρουν πίσω πρέπει να υπογράψουν μια δήλωση που να λέει ότι θα αλλάξουν το χρώμα του αυτοκινήτου τους με το λευκό να είναι η πιο “σωστή” επιλογή που μπορούν να κάνουν αφού είναι το αγαπημένο χρώμα του προέδρου που το θεωρεί γούρικο.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.