Είστε εδώ

Auto News

Toyota - Subaru: Τι να περιμένουμε από τα GT86 και BRZ

του Σωτήριου Χάλλα

Το Toyota GT86 και το Subaru BRZ, που αποτελούν αδερφά μοντέλα, βρίσκονται στην αγορά από το 2012 οπότε είναι λογικό να έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία της νέας γενιάς τους.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι θα συνεργαστούν εκ νέου, όμως αυτή τη φορά δε θα χρησιμοποιηθεί κάποια πλατφόρμα της Subaru αλλά η TNGA της Toyota. Αυτό γίνεται προκειμένου τα μοντέλα που θα προκύψουν να έχουν την κίνηση στον πίσω άξονα και να συνοδεύονται από τον αντίστοιχο χαρακτήρα. Όσον αφορά τον κινητήρα, εκεί θεωρείται πιθανό ότι θα χρησιμοποιηθεί ο υπερτροφοδοτούμενος επίπεδος των 2.4 λίτρων του Ascent.

Παράλληλα με τις παραπάνω αλλαγές, θα υπάρξει αύξηση στην ιπποδύναμη, η οποία θα κινηθεί από τους 200 μέχρι τους 255 ίππους, ανεβάζοντας μαζί και τη διαθέσιμη ροπή.

Επιπλέον, αλλαγές θα γίνουν και στο εσωτερικό όπου θα χρησιμοποιηθούν πιο ποιοτικά υλικά, τα οποία θα βελτιώσουν την απτή ποιότητα. Μαζί με τα υλικά της καμπίνας, θα εκσυγχρονιστεί και η εικόνα που θα αντικρίζουν οι επιβάτες όταν θα κάθονται στα καθίσματα, το τεχνολογικό στοιχείο θα είναι πιο έντονο παντού.

Η αρχική τιμή των νέων μοντέλων από Toyota και Subaru θα είναι αυξημένη σε σχέση με τα σημερινά, όμως η Toyota σκοπεύει να μην είναι πολύ πιο ψηλά προκειμένου να μην “κλέβει” πωλήσεις από τη Supra.

Με το ξεκίνημα της εμπορικής πορείας του μοντέλου, η Toyota αναμένεται να αλλάξει την ονομασία του μοντέλου σε GR86, συνδέοντάς το με το τμήμα GR (Gazoo Racing), το οποίο αναλαμβάνει τις ισχυρότερες εκδόσεις καθώς και τις αγωνιστικές δραστηριότητες των Ιαπώνων.

Στην εικόνα βλέπουμε το πρωτότυπο Toyota GR HV Sports.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.