Είστε εδώ

Auto News

Toyota: Νέο, υβριδικό Land Cruiser. Πότε έρχεται;

του Σωτήριου Χάλλα

Δεδομένου ότι η τρέχουσα γενιά του Land Cruiser κυκλοφορεί από το 2007, αναμενόμενα η Toyota ετοιμάζει μια νέα γενιά του μοντέλου, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Το μοντέλο που κυκλοφορεί στη τη στιγμή έχει τον κωδικό J200, ενώ η νέα γενιά αναμένεται να χρησιμοποιεί το J300. Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει αρκετές ανανεώσεις, όμως το κορυφαίο SUV στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας είχε αρχίσει να δείχνει ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο.

Η νέα γενιά αναμένεται να παρουσιαστεί τον Αύγουστο και θα χρησιμοποιεί μια έκδοση της πλατφόρμας TNGA η οποία ονομάζεται TNGA-CV.

Εκτός από τη νέα πλατφόρμα, η καινούρια γενιά του Land Cruiser, είναι πιθανό να έχει και υβριδικό σύνολο στην γκάμα των κινητήρων του, με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για εκείνο που συναντάμε στο Lexus LS 500h. Ωστόσο, η απόδοση θα είναι μειωμένη και θα φτάνει τους 299 ίππους και τα 356 Nm ροπής, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και θα υπάρχει μόνιμη τετρακίνηση. Το εν λόγω σύνολο μάλλον θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του V8 βενζινοκινητήρα των 4.6 λίτρων.

Όσον αφορά τον diesel V8 των 4.5 λίτρων, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν θα αντικατασταθεί ή όχι.

Η νέα πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι διαθέσιμοι χώροι, καθώς το νέο Land Cruiser θα διατίθεται σε πενταθέσια αλλά και οχταθέσια έκδοση, ενώ σημαντικά αναβαθμισμένα θα είναι και τα συστήματα ασφαλείας και άνεσης που θα διαθέτει.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…