Είστε εδώ

Auto News

Toyota Hilux: Δίνει μάχη απέναντι στο AIDS

του Γιώργου Ψαρρά

Συνήθως το Toyota Hilux βγαίνει εκτός ασφάλτου για να εργαστεί σε χωράφια και σε εργοτάξια ή ακόμα και για να λάβει μέρος σε αγώνες.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο περιπετειώδης χαρακτήρας του αποδεικνύεται πολύτιμος για τις ζωές συνανθρώπων μας. Το ιαπωνικό pickup λοιπόν στηρίζει το έργο του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο αναλαμβάνει ανθρωπιστικά προγράμματα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη παρέχοντας ζωτικές υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της ανακούφισης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Η πιο πρόσφατη δράση του εντοπίζεται σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, στο Λεσόθο της νότιας Αφρικής, προκειμένου να δώσει ιατρική βοήθεια σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες ορεινές αγροτικές περιοχές, όπου δύσκολα προσεγγίζει ένα συμβατικό όχημα.

To Hilux ωστόσο έφτασε γενναία σε αυτούς τους προορισμούς, ενώ στην κλειστή του καρότσα μετέφερε κινητά ιατρεία, νοσηλευτές και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Προτεραιότητα είναι η θεραπεία, η ενημέρωση και η εξέταση για το AIDS.

Τα στοιχεία για το AIDS στο Λεσόθο προκαλούν σοκ, καθώς πριν το 2015 εκτιμάται ότι μόνο το 15% των παιδιών που είχαν τον ιό HIV έλαβαν θεραπεία. Ωστόσο πλέον 164.000 άνθρωποι έχουν κάνει την απαραίτητη εξέταση, εκ των οποίων το 68% ήταν παιδιά και έφηβοι, ενώ 3.000 ήταν θετικοί στον ιό HIV.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ανάβαση Πιτίτσας

Tελευταία παράσταση του φετινού Πρωταθλήματος Αναβάσεων στην Πιτίτσα, τη γνωστή διαδρομή της Πάτρας,

Η Βάσω Κουρτίδου πίσω από το τιμόνι του ασημί Toyota Yaris της δεν συμμετείχε απλώς, αλλά “έγραψε” μια καλή επίδοση και αποχαιρέτησε τη φετινή χρονιά με ένα κύπελλο.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan GT R

Ο “Godzilla”, όπως είναι το προσωνύμιο του Nissan GT R, δίνει το παρών στο περίπτερο της ιαπωνικής μάρκας στην έκθεση αυτοκίνηση 2018 που γίνεται στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Αυτοκίνηση 2018-BMW i3s

Το i3 είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με το οποίο η BMW μπήκε στη νέα εποχή της αυτοκίνησης το 2013 που άρχισε να παράγεται και τώρα το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει την πιο ισχυρή του έκδοση με την ονομασία i3s στην Αυτοκίνηση 2018.

Αυτοκίνηση 2018-Renault Megane R.S.

Στην Αυτοκίνηση 2018 το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά από κοντά την πιο πρόσφατη δημιουργία της Renault Sport, του τμήματος επιδόσεων της γαλλικής εταιρείας, το Megane R.S.

Aυτοκίνηση 2018

Η έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2018», που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, «γράφει» σημαντική αύξηση σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλευση επισκεπτών.

Αυτοκίνηση 2018-Nissan e-NV200

Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της επερχόμενης ηλεκτροκίνησης στη φετινή Έκθεση «Αυτοκίνηση 2018» αποτελεί σίγουρα το Νissan e-NV200.

Αυτοκίνηση 2018-Citroen C3 Aircross

Στο περίπτερο της Citroen μπορούμε ανάμεσα στα άλλα μοντέλα να δούμε και το C3 Aircross το οποίο έχει κερδίσει πληθώρα βραβείων μεταξύ των οποίων εκείνο του αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2018 από τον δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest.

Αυτοκίνηση 2018-Hyundai i30 N

Η Hyundai για πρώτη φορά αποφάσισε να μπει στα “χωράφια” των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με το i30 N το οποίο είδαμε και πέρυσι στην Αυτοκίνηση και το εγχείρημά της μόνο ως επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά αν συνυπολογίσει κάποιος και την απειρία

Porsche

Αν κάποιος είναι κάτοχος μιας συλλεκτικής και αρκετά ακριβής Porsche θα εμπιστευτεί τον οποιοδήποτε για να φροντίσει το σέρβις της;

BMW

Η BMW έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τα επόμενα χρόνια τα μοντέλα της θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση περνώντας πρώτα από το στάδιο των plug-in υβριδικών (PHEV).