Είστε εδώ

Auto News

Toyota Hilux: Δίνει μάχη απέναντι στο AIDS

του Γιώργου Ψαρρά

Συνήθως το Toyota Hilux βγαίνει εκτός ασφάλτου για να εργαστεί σε χωράφια και σε εργοτάξια ή ακόμα και για να λάβει μέρος σε αγώνες.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο περιπετειώδης χαρακτήρας του αποδεικνύεται πολύτιμος για τις ζωές συνανθρώπων μας. Το ιαπωνικό pickup λοιπόν στηρίζει το έργο του Ιδρύματος Vodafone, το οποίο αναλαμβάνει ανθρωπιστικά προγράμματα σε περιοχές που το έχουν ανάγκη παρέχοντας ζωτικές υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της ανακούφισης των πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Η πιο πρόσφατη δράση του εντοπίζεται σε μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, στο Λεσόθο της νότιας Αφρικής, προκειμένου να δώσει ιατρική βοήθεια σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες ορεινές αγροτικές περιοχές, όπου δύσκολα προσεγγίζει ένα συμβατικό όχημα.

To Hilux ωστόσο έφτασε γενναία σε αυτούς τους προορισμούς, ενώ στην κλειστή του καρότσα μετέφερε κινητά ιατρεία, νοσηλευτές και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Προτεραιότητα είναι η θεραπεία, η ενημέρωση και η εξέταση για το AIDS.

Τα στοιχεία για το AIDS στο Λεσόθο προκαλούν σοκ, καθώς πριν το 2015 εκτιμάται ότι μόνο το 15% των παιδιών που είχαν τον ιό HIV έλαβαν θεραπεία. Ωστόσο πλέον 164.000 άνθρωποι έχουν κάνει την απαραίτητη εξέταση, εκ των οποίων το 68% ήταν παιδιά και έφηβοι, ενώ 3.000 ήταν θετικοί στον ιό HIV.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.