Είστε εδώ

Auto News

Toyota GT86: Ένας Ιάπωνας με γερμανική καρδιά (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν θέλουμε να βελτιώσουμε ένα αυτοκίνητο συνήθως του αλλάζουμε το πρόγραμμα ή προσθέτουμε κάποιου είδους υπερτροφοδότηση (αν δεν έχει ήδη), αλλάζουμε τηνεισαγωγή ή/και την εξαγωγή και άλλες πολλές μετατροπές.

Στο Toyota GT86 του βίντεο, όμως, δεν έγινε τίποτα από αυτά. Ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πιο δραστική λύση και αντικατέστησε τον δίλιτρο boxer με τον V10 χωρητικότητας 5.0 λίτρων που εφοδίαζε παλιότερα τις BMW M5 και M6.

Αρχικά φαίνεται σαν μια ανέφικτη αλλαγή αλλά ο κινητήρας της BMW έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με εκείνον της Toyota ενώ και από θέμα βάρους η διαφορά είναι μόλις 35 κιλά.

Μάλιστα, ο βελτιωτής προχώρησε σε κάποιες αλλαγές ώστε να μειώσει αυτό το νούμερο έτσι τοποθέτησε ξηρό κάρτερ, νέα εισαγωγή αέρα και νέα αντλία καυσίμου. Με αυτόν τον τρόπο η συνολική αύξηση του βάρους περιορίστηκε στα 10 κιλά.

Εκεί που υπήρξε πρόβλημα χώρου ήταν στο κιβώτιο ταχυτήτων καθώς αντί για το διπλού συμπλέκτη που συνόδευε τον V10 επελέγη το χειροκίνητο εξατάχυτο που εφοδίαζε την BMW M3 E92 οπότε έπρεπε να γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις για να χωρέσει.

Μαζί με κάποιες αλλαγές στα μπεκ η απόδοση του V10 έφτασε τους 520 ίππους και η κατανομή του βάρους είναι 52:48 εμπρός:πίσω ενώ για τη μετατροπή χρειάστηκαν 72 μέρες.

Αν θέλετε να δείτε πώς πηγαίνει αυτό το “περίεργο” Toyota GT86 στην πίστα πατήστε στο βίντεο που ακολουθεί. Η δράση ξεκινάει στο 5:59.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.