Είστε εδώ

Auto News

Toyota GR Supra vs Ford Mustang Bullitt: Ιαπωνία εναντίον Αμερικής. Ποιος θα κερδίσει; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Δύο από τα πιο ποθητά μοντέλα στην κατηγορία των sports cars σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Toyota GR Supra, η ταχύτερη έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου και το Ford Mustang Bullitt, η έκδοση που δημιουργήθηκε ώστε η αμερικανική μάρκα να τιμήσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen.

Τα δύο μοντέλα έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, με το ιαπωνικό να κινείται από υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο σύνολο 3.0 λίτρων από την BMW ο οποίος αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ το αμερικανικό από ατμοσφαιρικό V8 σύνολο 5.0 λίτρων με απόδοση 460 ίππων και 529 Nm ροπής.

Διαφορές υπάρχουν και στο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη Supra να διαθέτει αυτόματο 8 σχέσεων που είναι κατασκευασμένο από τη ZF, ενώ το Mustang έχει χειροκίνητο έξι σχέσεων. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην κόντρα του με τη δημιουργία της Toyota, αφού από το βίντεο βλέπουμε ότι κάθε φορά που πρέπει να αλλάξει ταχύτητα, χάνει έδαφος.

Κοινός τόπος ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα είναι η μετάδοση της κίνησης η οποία είναι αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω, ας δούμε το βίντεο για να μάθουμε ποιο από τα δύο μοντέλα κατάφερε να επικρατήσει στην κόντρα ανάμεσά τους.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…