Είστε εδώ

Auto News

Toyota: Από το 2008 είχε να πετύχει αυτό το ρεκόρ

του Γιώργου Ψαρρά

Το 2019 εδώ και δυο εβδομάδες σχεδόν αποτελεί παρελθόν, επομένως ήρθε η ώρα για την Toyota να κάνει τον απολογισμό της για τη χρονιά που έφυγε.

Σύμφωνα λοιπόν με την ιαπωνική εταιρεία το 2019 πέτυχε συνολικά στην Ευρώπη 1.002.216 πωλήσεις. Μάλιστα η Toyota κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στις ετήσιες πωλήσεις της στη Γηραιά Ήπειρο για πρώτη φορά μετά το 2008.

Σε σύγκριση με το 2018 η άνοδος που σημείωσε η Toyota πέρυσι ανέρχεται στο 4,5%. Προφανώς ώθηση στις πωλήσεις της Toyota έδωσε η άφιξη της νέας Corolla, η οποία με hatchback, touring sports και sedan αμάξωμα για πρώτη φορά διατίθεται με δυο υβριδικά σύνολα 1.8 και 2.0 λίτρων. Παράλληλα το 2019 πραγματοποιήθηκε το λανσάρισμα των νέων RAV4, GR Supra και της υβριδικής έκδοσης του Camry στη δυτική Ευρώπη.

Εμπορικότερο μοντέλο της Toyota για το 2019 αναδεικνύεται το Yaris με 224.368 πωλήσεις, ενώ ακολουθεί το RAV4 με 139.725 πωλήσεις, η Corolla με 138.906 πωλήσεις και το C-HR με 134.442 πωλήσεις. Διευκρινίζεται ότι στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται και οι  πωλήσεις των υβριδικών εκδόσεων.

Ανοδική ήταν η πορεία και της Lexus το 2019 στην Ευρώπη, καθώς η premium θυγατρική εταιρεία της Toyota για έκτη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε νέο ρεκόρ στις πωλήσεις της.

Συγκεκριμένα μιλάμε για 87.206 πωλήσεις και άνοδο 14,5%, ενώ το 67% των πωλήσεων της αφορούσε υβριδικές εκδόσεις. Το 2019 η Lexus απέκτησε το πρώτο της συμπαγών διαστάσεων crossover, το UX, ενώ ντεμπούτο έκανε το ανανεωμένο RX και το νέο ES. Πρώτο σε ζήτηση ήταν το NX με 24.309 πωλήσεις, δεύτερο το UX με 20.943 πωλήσεις και τρίτο το RX με 18.657 πωλήσεις.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.