Είστε εδώ

Auto News

Tesla: Νέο πρόβλημα στην παραγωγή του Model 3

του Σωτήριου Χάλλα

Μπορεί ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, να έχει κάποιες πολύ πρωτοποριακές ιδέες και να θεωρείται από τους περισσότερους ως ένας πολύ ευρηματικός και έξυπνος άνθρωπος όμως η εταιρεία του αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα με την επίτευξη των στόχων παραγωγικότητας που η ίδια θέτει.

Η Tesla προσπαθεί εδώ και πολύ καιρό να καταφέρει να παράγει 5.000 Model 3 ανά εβδομάδα όμως φαίνεται ότι αυτός ο στόχος αποτελεί άπιαστο όνειρο για την εταιρεία αφού μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει και συνεχώς αλλάζει την ημερομηνία που εκτιμά ότι θα τα καταφέρει.

Τώρα μαθαίνουμε ότι βασική αιτία για αυτή τν καθυστέρηση είναι ότι στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας στη Νεβάδα περιμένουν να εγκατασταθεί ένα νέο μηχάνημα το οποίο έχει ως στόχο την πιο αυτοματοποιημένη παραγωγή μπαταριών.

Αν και το μηχάνημα είναι έτοιμο, προς το παρόν βρίσκεται στη Γερμανία καθώς κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία Grohmann και για να εγκατασταθεί στο εργοστάσιο της Tesla θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, να μεταφερθεί και να συναρμολογηθεί εκ νέου. Θεωρητικά, όταν γίνει αυτό, θα μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 5.000 Model 3 ανά εβδομάδα κάτι που οι Αμερικάνοι θέλουν να καταφέρουν μέχρι τον Ιούνιο.

Προς το παρόν, η Tesla στοχεύει σε παραγωγή 2.500 Model 3 ανά εβδομάδα με χρονικό ορίζοντα μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου στόχος που, σύμφωνα με αναλυτές, αν δεν επιτευχθεί θα προκαλέσει απώλεια εμπιστοσύνης από τους επενδυτές.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.