Είστε εδώ

Auto News

Tesla Model 3: Πόσο γρήγορα "πιάνει" τα 96 χλμ./ώρα; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Το πιο πρόσφατο μοντέλο της Tesla είναι και το πιο προσιτό όσον αφορά την τιμή του. Τι γίνεται όμως από θέμα επιδόσεων; Πώς τα πάει σε σχέση με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα;

Η Tesla μας έχει συνηθίσει σε αυτοκίνητα που έχουν πολύ καλές επιδόσεις και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, επιλέγει να τοποθετεί στα μοντέλα της ηλεκτροκινητήρες υψηλής ισχύος και δεύτερον η ηλεκτρική τους φύση έχει ως συνέπεια να έχουν μεγάλα αποθέματα ροπής η οποία είναι διαθέσιμη από από την πρώτη στιγμή που θα πατηθεί το γκάζι.

Η παράδοση των δυνατών αυτοκινήτων συνεχίζεται και στο Model 3 το οποίο μετρήθηκε πρόσφατα με τη χρήση VBox (ειδικό όργανο για μετρήσεις αυτοκινήτων που χρησιμοποιεί GPS). Ο χρόνος που χρειάστηκε το Model 3 για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 96 χλμ./ώρα ήταν 4.66 δευτερόλεπτα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η προηγούμενη γενιά της BMW M3 χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για την ίδια μέτρηση.

Θεωρητικά, το Model 3 έπρεπε να χρειαστεί 5.1 δευττερόλεπτα για τη δοκιμασία ωστόσο στην πράξη τα κατάφερε ακόμα καλύτερα. Ο χρόνος αυτός πρόκειται να κατέβει κι άλλο στο μέλλον αφού θα κυκλοφορήσει και έκδοση επιδόσεων με δύο ηλεκτροκινητήρες και οδηγικό προφίλ Ludicrous όπως έχουν τα Model S και Model X.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.