Είστε εδώ

Auto News

Τελείες γύρω από το παρμπρίζ. Γιατί υπάρχουν; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Όλοι το έχουμε δει και αρκετοί έχουμε αναρωτηθεί ποιος είναι ο λόγος που στο περίγραμμα του παρμπρίζ υπάρχει μαύρο πλαίσιο, το οποίο πάντα δίπλα του έχει πολλές μικρές μαύρες τελείες, όμως, γιατί είναι εκεί.; Υπάρχει λόγος ή είναι αποκλειστικά αισθητική η επιλογή;

Λοιπόν, όχι μόνο υπάρχει σοβαρός λόγος για την ύπαρξη αυτών των τελειών, αλλά ο ρόλος τους είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αυτές οι τελείες ονομάζονται frit. Πρόκειται στην ουσία για κεραμικό χρώμα το οποίο έχει ψηθεί μαζί με το τζάμι και βρίσκεται εκεί ώστε να δημιουργήσει μια επιφάνεια στην οποία θα εφαρμόσει καλύτερα η κόλλα, αφού πάνω στο σκέτο γυαλί, η εφαρμογή δε θα ήταν τόσο πετυχημένη.

Όσον αφορά τη μαύρη ρίγα που βρίσκεται στα άκρα του παρμπρίζ, ο ρόλος της είναι αισθητικός αλλά και πρακτικός. Από τη μία μεριά κάνει την κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για το κρύσταλλο να μην είναι ορατή στο μάτι, αφού αν τη βλέπαμε δε θα ήταν όμορφο θέαμα, ενώ παράλληλα την προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία η οποία θα μπορούσε να την καταστρέψει σταδιακά.

Επιστρέφοντας στις τελείες, εξυπηρετούν ακόμα έναν σκοπό. Όταν το κρύσταλλο ψήνεται, η μαύρη ρίγα στα άκρα του ζεσταίνεται πιο γρήγορα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οπτικές παραμορφώσεις, όμως με τις τελείες η θερμότητα διαχέεται πιο ομαλά.

Τέλος, αρκετά αυτοκίνητα διαθέτουν πολλές μαύρες τελείες γύρω από τον κεντρικό καθρέφτη, ώστε να περιορίσουν τον ήλιο που φτάνει στα μάτια του οδηγού, αφού συνήθως πρόκειται για ένα σημείο που το σκιάδιο αφήνει ακάλυπτο.

Σχετικά άρθρα

Αυτή η λευκή 911 Carrera S του 2008 είναι μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή. Ο λόγος είναι ότι μπροστά υπάρχει ένα μόνο κάθισμα, και αυτό στο κέντρο. 

Σειρά στο αφιέρωμα της Hyundai Motorsport, έχουν οι συνοδηγοί. Ο Γκιλσούλ για τον Νεβίλ, ο Ντελ Μπάριο για τον Σόρδο, ο Γιέγκερ για τον Μίκελσεν, ο Ελενά για τον Λεμπ. 

Η εταιρία Ready to Rock Vehicles (RTRV), γιορτάζει τα 10 χρόνια εξέλιξης σε μοντέλα της Ford, και για το λόγο αυτό 10 ειδικές αριθμημένες εκδόσεις, “10th Anniversary Mustang RTR”, μια για κάθε χρόνο, περιμένουν όσους θέλουν να οδηγούν ένα ξεχωριστό Mustang.

Το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2020 δεν έμελλε να γίνει, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές να το ακυρώσουν, όμως η Volkswagen δε θέλησε να πάει χαμένη η δουλειά που είχε κάνει για το στήσιμο του περιπτέρου της.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου ήταν προγραμματισμένο το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, στο Ανόι. 

Παρακολουθήσαμε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του Μάλκολμ Γουίλσον με τον Σιμόνε Καμπεντέλι, του οδηγού που οδηγεί εργοστασιακό Ford Fiesta R5 στο ιταλικό πρωτάθλημα. 
Ήταν μια φοβερή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αλλά θα σταθούμε σε μια ερώτηση ιδιαίτερα έξυπνη. 

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.