Είστε εδώ

Auto News

Suzuki: Σχεδόν έτοιμη η νέα γενιά

του Σωτήριου Χάλλα

Είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για ένα αυτοκίνητο οπότε δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Suzuki είναι στα τελευταία στάδια προετοιμασίας για τη νέα γενιά του διαχρονικού της εκτός δρόμου μοντέλου.

Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια ημερομηνία σχετικά με το πότε σκοπεύει να μας συστήσει τη νέα γενιά του Jimny, υπάρχουν κάποιες διαρροές οι οποίες αναφέρουν ότι η παρουσίασή του για την ιαπωνική αγορά θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις αναμένεται να είναι και πάλι μαζεμένες καθώς η Suzuki θέλει το Jimny να συνεχίσει να ανήκει στην κατηγορία των kei cars. Τα kei cars είναι μια κατηγορία που υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία για την οποία ο νόμος ορίζει τις μέγιστες διαστάσεις καθώς και τον μέγιστο κυβισμό του κινητήρα ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 660 κ.εκ.

Οπότε, περιμένουμε ότι ο κινητήρας στην Ιαπωνία θα έχει αυτόν τον κυβισμό όμως στις υπόλοιπες αγορές που δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί το ιαπωνικό 4X4 αναμένεται να έχει μεγαλύτερους κινητήρες με πιο πιθανούς εκείνους του Baleno στα 1.0 και 1.2 λίτρα.

Τέλος, η συμπεριφορά του δεν περιμένουμε να γίνει πολύ πιο πολιτισμένη σε σχέση με τη σημερινή καθώς ο βασικός στόχος του μοντέλου είναι και πάλι να διαπρέπει όταν κάτω από τα ελαστικά δεν υπάρχει άσφαλτος.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.