Είστε εδώ

Auto News

Suzuki: Σχεδόν έτοιμη η νέα γενιά

του Σωτήριου Χάλλα

Είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για ένα αυτοκίνητο οπότε δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Suzuki είναι στα τελευταία στάδια προετοιμασίας για τη νέα γενιά του διαχρονικού της εκτός δρόμου μοντέλου.

Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια ημερομηνία σχετικά με το πότε σκοπεύει να μας συστήσει τη νέα γενιά του Jimny, υπάρχουν κάποιες διαρροές οι οποίες αναφέρουν ότι η παρουσίασή του για την ιαπωνική αγορά θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις αναμένεται να είναι και πάλι μαζεμένες καθώς η Suzuki θέλει το Jimny να συνεχίσει να ανήκει στην κατηγορία των kei cars. Τα kei cars είναι μια κατηγορία που υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία για την οποία ο νόμος ορίζει τις μέγιστες διαστάσεις καθώς και τον μέγιστο κυβισμό του κινητήρα ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 660 κ.εκ.

Οπότε, περιμένουμε ότι ο κινητήρας στην Ιαπωνία θα έχει αυτόν τον κυβισμό όμως στις υπόλοιπες αγορές που δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί το ιαπωνικό 4X4 αναμένεται να έχει μεγαλύτερους κινητήρες με πιο πιθανούς εκείνους του Baleno στα 1.0 και 1.2 λίτρα.

Τέλος, η συμπεριφορά του δεν περιμένουμε να γίνει πολύ πιο πολιτισμένη σε σχέση με τη σημερινή καθώς ο βασικός στόχος του μοντέλου είναι και πάλι να διαπρέπει όταν κάτω από τα ελαστικά δεν υπάρχει άσφαλτος.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η Γαλλία επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στο αγωνιστικό καλεντάρι της Formula 1 και το έκανε με έναν αγώνα ο οποίος χάρη στην επεισοδιακή εκκίνηση μας κράτησε το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια και μας προσέφερε πάρα πολλές προσπεράσεις.

Ράλι Ιπρ

Τον αγώνα της πατρίδας τους τίμησαν οι Νεβίλ-Γκιλσούλ και οδηγώντας το Hyundai i20 R5 στα χρώματα της Βελγικής αντιπροσωπείας κέρδισαν το ράλι Ιπρ. Το εργοστασιακό πλήρωμα της Hyundai Motorsport «έγραψαν» τους ταχύτερους χρόνους στις 15 από τις 23 Ειδικές Διαδρομές .

Pirelli P Zero Velo

Στο πλαίσιο του Γαλλικού Γκραν Πρι, η Pirelli παρουσίασε το καινούργιο ελαστικό για το αγωνιστικό ποδήλατο, το P Zero Velo. Ένα ελαστικό που για την εξέλιξή του συμπληρώθηκε ένας κύκλος δύο χρόνων. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Η πίστα του Λε Καστελέ, εκεί όπου διεξάγεται το Γαλλικό Γκραν Πρι στις 24 Ιουνίου,  είναι από τις πιο τεχνικές, καθώς συνδυάζει υψηλές ταχύτητες με διαρκή εναλλαγή στροφών. 

Η τελική ταχύτητα στην πίστα των 5.861 χλμ. με τις 15 στροφές θα ξεπεράσει τα 330 χλμ. 

Γκραν Πρι Γαλλίας

Αν και διαξάγεται πρώτη φορά το Γαλλικό Γκραν Πρι με αυτών των κανονισμών μονοθέσια της Formula 1, εντούτοις από τις δοκιμές προέκυψαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. 

Rotax MAX Challenge

Στη Θεσσαλονίκη και στη πίστα «Drive Park» συνεχίστηκε ο 2ος γύρος του θεσμού Rotax MAX Challenge  Το εγχείρημα της Rotax Hellas να «ανεβάσει» αγώνα του επάθλου της στη Θεσσαλονίκη ύστερα από 10 χρόνια, έστησε στο grid 34 συμμετοχές. 

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά από 10 χρόνια απουσίας του γαλλικού Γκραν Πρι από το καλεντάρι της Formula 1 και 28 χρόνια από τον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα Paul Ricard ολοκληρώθηκαν οι πρώτες κατατακτήριες για τον αγώνα του 2018.

Skoda

Ο καταμερισμός σημαντικών αρμοδιοτήτων στον Όμιλο Volkswagen επεκτείνεται και στη Skoda.

Γκραν Πρι Γαλλίας - FP3

Η τρίτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα Paul Ricard όπου γίνεται το Γκραν Πρι Γαλλίας μας επιφύλασσε μια αρνητική έκπληξη καθώς η βροχή περιόρισε κατά πολύ τους γύρους των οδηγών.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Παραδοσιακά οι οδηγοί μετά τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής έχουν μια συνάντηση με τους τεχνικούς της FIA στην οποία εκφράζουν τα θέματα που κατά καιρούς τους απασχολούν.