Είστε εδώ

Auto News

Suzuki: Σχεδόν έτοιμη η νέα γενιά

του Σωτήριου Χάλλα

Είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για ένα αυτοκίνητο οπότε δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Suzuki είναι στα τελευταία στάδια προετοιμασίας για τη νέα γενιά του διαχρονικού της εκτός δρόμου μοντέλου.

Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια ημερομηνία σχετικά με το πότε σκοπεύει να μας συστήσει τη νέα γενιά του Jimny, υπάρχουν κάποιες διαρροές οι οποίες αναφέρουν ότι η παρουσίασή του για την ιαπωνική αγορά θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις αναμένεται να είναι και πάλι μαζεμένες καθώς η Suzuki θέλει το Jimny να συνεχίσει να ανήκει στην κατηγορία των kei cars. Τα kei cars είναι μια κατηγορία που υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία για την οποία ο νόμος ορίζει τις μέγιστες διαστάσεις καθώς και τον μέγιστο κυβισμό του κινητήρα ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 660 κ.εκ.

Οπότε, περιμένουμε ότι ο κινητήρας στην Ιαπωνία θα έχει αυτόν τον κυβισμό όμως στις υπόλοιπες αγορές που δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί το ιαπωνικό 4X4 αναμένεται να έχει μεγαλύτερους κινητήρες με πιο πιθανούς εκείνους του Baleno στα 1.0 και 1.2 λίτρα.

Τέλος, η συμπεριφορά του δεν περιμένουμε να γίνει πολύ πιο πολιτισμένη σε σχέση με τη σημερινή καθώς ο βασικός στόχος του μοντέλου είναι και πάλι να διαπρέπει όταν κάτω από τα ελαστικά δεν υπάρχει άσφαλτος.

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.