Είστε εδώ

Auto News

Suzuki: Σχεδόν έτοιμη η νέα γενιά

του Σωτήριου Χάλλα

Είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για ένα αυτοκίνητο οπότε δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Suzuki είναι στα τελευταία στάδια προετοιμασίας για τη νέα γενιά του διαχρονικού της εκτός δρόμου μοντέλου.

Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια ημερομηνία σχετικά με το πότε σκοπεύει να μας συστήσει τη νέα γενιά του Jimny, υπάρχουν κάποιες διαρροές οι οποίες αναφέρουν ότι η παρουσίασή του για την ιαπωνική αγορά θα γίνει στις 5 Ιουλίου.

Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις αναμένεται να είναι και πάλι μαζεμένες καθώς η Suzuki θέλει το Jimny να συνεχίσει να ανήκει στην κατηγορία των kei cars. Τα kei cars είναι μια κατηγορία που υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία για την οποία ο νόμος ορίζει τις μέγιστες διαστάσεις καθώς και τον μέγιστο κυβισμό του κινητήρα ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 660 κ.εκ.

Οπότε, περιμένουμε ότι ο κινητήρας στην Ιαπωνία θα έχει αυτόν τον κυβισμό όμως στις υπόλοιπες αγορές που δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί το ιαπωνικό 4X4 αναμένεται να έχει μεγαλύτερους κινητήρες με πιο πιθανούς εκείνους του Baleno στα 1.0 και 1.2 λίτρα.

Τέλος, η συμπεριφορά του δεν περιμένουμε να γίνει πολύ πιο πολιτισμένη σε σχέση με τη σημερινή καθώς ο βασικός στόχος του μοντέλου είναι και πάλι να διαπρέπει όταν κάτω από τα ελαστικά δεν υπάρχει άσφαλτος.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.