Είστε εδώ

Auto News

Subaru: Ανοίγει τα χαρτιά της για υβριδικά, ηλεκτρικά, ρύπους

του Γιώργου Ψαρρά

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν αναφέρθηκε εκτενώς στη χάραξη πολιτικής της για τις επερχόμενες τεχνολογίες της και την έναρξη μια νέας εποχής για την ίδια, στο πλαίσιο των τεράστιων αλλαγών που έρχονται για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πιο αναλυτικά, η Subaru τόνισε ότι θα εμβαθύνει και θα αναπτύξει περαιτέρω τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα μοντέλα της, τα οποία είναι οι γνωστοί επίπεδοι “Boxer” κινητήρες της, το σύστημα τετρακίνησης και το σύστημα υποβοήθησης οδηγού “EyeSight”.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε και μια σειρά μακροπρόθεσμων στόχων για τον περιορισμό του ενεργειακού της αποτυπώματος στην ατμόσφαιρα. Μέχρι το 2050 η Subaru επιθυμεί να μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις εκπομπές ρύπων από τα νέα της μοντέλα σε ποσοστό 90% ή και περισσότερο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010.

Διευκρινίζεται ότι ο εν λόγω στόχος αφορά τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια ζωής ενός νέου μοντέλου, αλλά και στο στάδιο της παραγωγής του. Για την περίπτωση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ο συγκεκριμένος στόχος έχει να κάνει με τις πρωτογενείς πηγές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επόμενος στόχος που θεσπίστηκε είναι μέχρι το 2030 τουλάχιστον το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (ΕV) ή από υβριδικής τεχνολογίας (HEV).

Επίσης μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2030 η Subaru θα προσπαθήσει να εφαρμόσει σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλα τα νέα της μοντέλα τεχνολογίες αμιγούς ηλεκτροκίνησης και υβριδικά συστήματα κίνησης.

Πέρα τώρα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον μοντέλα η Subaru θα περιορίσει μέχρι το 2031 κατά 30%, σε σύγκριση με το 2017, τις εκπομπές C02 από κάθε της δραστηριότητα που αφορά τις εγκαταστάσεις, τα εργοστάσια, τις πωλήσεις, τα τμήματα εφοδιασμού και ανάπτυξης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το νέο πρωτότυπο μοντέλο της Subaru, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV.

Σχετικά άρθρα

Για να εδραιωθεί η πολυσυζητημένη ηλεκτροκίνηση πρέπει να καταστεί οικονομικά προσιτή στο ευρύ κοινό και η Dacia είναι σίγουρα η καταλληλότερη για να το πετύχει αυτό.

Δύο ανήλικοι έκλεψαν τα ξημερώματα της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου, δύο Lamborghini Urus, όμως λίγες ώρες μετά ο ένας από τους δύο συνελήφθη όταν τράκαραν τα ιταλικά SUV μεταξύ τους.

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το τελευταίο Γκραν Πρι του 2019 στο Αμπού Ντάμπι, η Mercedes βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων στην πρώτη περίοδο των χειμερινών δοκιμών που ξεκίνησαν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, στην πίστα της Βαρκελώνης.

Κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα, ένας τεράστιος αριθμός που κλονίζει τη Volvo, καθώς βασική της φιλοσοφία είναι η ασφάλεια.

Η Alfa Romeo ήταν η τελευταία ομάδα που παρουσίασε το μονοθέσιό της, με την αποκάλυψη της C39 να γίνεται στην πίστα της Βαρκελώνης, εκεί όπου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές για το 2020.

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε ο Μάριος Ηλιόπουλος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές της ΟΜΑΕ που είναι προγραμματισμένες για το διάστημα 22-23 Φεβρουαρίου.

Στο pit lαne της πίστας της Βαρκελώνης, όπου ξεκινούν σήμερα, 19 Φεβρουαρίου, οι χειμερινές δοκιμές η Haas παρουσίασε επίσημα το μονοθέσιό της για το 2020 με ονομασία VF-20.

Αθλητής της χρονιάς 2019 ο Λιούις Χάμιλτον σύμφωνα με τα βραβεία Laureus World Sports Awards.  Έξι παγκόσμιοι τίτλοι στη σειρά για τον Βρετανό οδηγό, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Σουμάχερ με τους επτά τίτλους.

Η φετινή σεζόν ξεκινάει από την πίστα της Βαρκελώνης 19 Φεβρουαρίου, με την πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών.

Για ποιο λόγο η Opel θα μεταφέρει το τιμόνι των παραπάνω μοντέλων της από την αριστερή στη δεξιά πλευρά;