Είστε εδώ

Auto News

Subaru: Ανοίγει τα χαρτιά της για υβριδικά, ηλεκτρικά, ρύπους

του Γιώργου Ψαρρά

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν αναφέρθηκε εκτενώς στη χάραξη πολιτικής της για τις επερχόμενες τεχνολογίες της και την έναρξη μια νέας εποχής για την ίδια, στο πλαίσιο των τεράστιων αλλαγών που έρχονται για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Πιο αναλυτικά, η Subaru τόνισε ότι θα εμβαθύνει και θα αναπτύξει περαιτέρω τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα μοντέλα της, τα οποία είναι οι γνωστοί επίπεδοι “Boxer” κινητήρες της, το σύστημα τετρακίνησης και το σύστημα υποβοήθησης οδηγού “EyeSight”.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε και μια σειρά μακροπρόθεσμων στόχων για τον περιορισμό του ενεργειακού της αποτυπώματος στην ατμόσφαιρα. Μέχρι το 2050 η Subaru επιθυμεί να μειώσει σε παγκόσμιο επίπεδο τις εκπομπές ρύπων από τα νέα της μοντέλα σε ποσοστό 90% ή και περισσότερο σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2010.

Διευκρινίζεται ότι ο εν λόγω στόχος αφορά τη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη διάρκεια ζωής ενός νέου μοντέλου, αλλά και στο στάδιο της παραγωγής του. Για την περίπτωση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ο συγκεκριμένος στόχος έχει να κάνει με τις πρωτογενείς πηγές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επόμενος στόχος που θεσπίστηκε είναι μέχρι το 2030 τουλάχιστον το 40% των παγκόσμιων πωλήσεων της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα (ΕV) ή από υβριδικής τεχνολογίας (HEV).

Επίσης μέχρι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2030 η Subaru θα προσπαθήσει να εφαρμόσει σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλα τα νέα της μοντέλα τεχνολογίες αμιγούς ηλεκτροκίνησης και υβριδικά συστήματα κίνησης.

Πέρα τώρα από τα φιλικότερα προς το περιβάλλον μοντέλα η Subaru θα περιορίσει μέχρι το 2031 κατά 30%, σε σύγκριση με το 2017, τις εκπομπές C02 από κάθε της δραστηριότητα που αφορά τις εγκαταστάσεις, τα εργοστάσια, τις πωλήσεις, τα τμήματα εφοδιασμού και ανάπτυξης.

Πατήστε εδώ για να δείτε το νέο πρωτότυπο μοντέλο της Subaru, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV.

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.